slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Our Ocean Conf / Δόμηση στην Πάρο / ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ











👉 Πως προστατεύουμε τις θάλασσές μας;

👉 Πάρος: Προστασία στα χαρτιά, ασυδοσία στην πράξη

Με δύο ζωτικά θέματα καταπιάνονται σήμερα οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» (https://sustainablecyclades.gr).







Δελτίο Τύπου







Πρώτον, με αφορμή το Our Ocean Conference, που ξεκίνησε στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και τη αυριανή επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας δύο νέων θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο, γράφουμε για την ιστορία των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα. Η Αναστασία Καραδημήτρη, η Ειρήνη Σωτηροπούλου και ο Τάσος Τέλλογλου παρουσιάζουν αναλυτικά το καθεστώς προστασίας στην Αλόννησο, τη Ζάκυνθο και τη Γυάρο και εντοπίζουν τα πιθανά σημεία αδυναμίας στην επιτήρηση των δύο νέων αχανών πάρκων.


Παράλληλα, δημοσιεύουμε ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου από την Πάρο. Με αφορμή τη διημερίδα με τίτλο «Στρατηγικές μετάβασης σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό πρότυπο για την Πάρο και τις Κυκλάδες», το ρεπορτάζ αναδεικνύει την αλόγιστη επέκταση της δόμησης στο νησί, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές. Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι τα πιο αμφιλεγόμενα κτίσματα εγκρίθηκαν κατόπιν εφέσεων από δευτεροβάθμια όργανα, έχοντας απορριφθεί από το τοπικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής.

Το περιεχόμενό της έρευνας είναι διαθέσιμο στο κοινό και τα ΜΜΕ για αναδημοσίευση με άδεια Creative Commons (CC-ΒΥ).

Πλοηγηθείτε στο sustainablecyclades.gr και διαβάστε τις έρευνες από την ομάδα των Βιώσιμων Κυκλάδων, σχετικά δημοσιεύματα, γνωρίστε τον δραστήριο τοπικό τύπο και ενημερωθείτε για δραστηριότητες που συμβαίνουν τώρα στις Κυκλάδες.

Τι είναι οι «Βιώσιμες Κυκλάδες»

Βάλτε κι εσείς το λιθαράκι σας για Βιώσιμες Κυκλάδες. Επικοινωνήστε μαζί μας, εμπιστευτικά αν θέλετε, και βοηθήστε μας να συγκεντρώσουμε στοιχεία.

#sustainablecyclades

👉 Πως προστατεύουμε τις θάλασσές μας;

👉 Πάρος: Προστασία στα χαρτιά, ασυδοσία στην πράξη

Με δύο ζωτικά θέματα καταπιάνονται σήμερα οι «Βιώσιμες Κυκλάδες» (https://sustainablecyclades.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: