slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι προβλέψεις των ξενοδόχων για την τουριστική κίνηση στη Νάξο το Πάσχα και το καλοκαίρι!

Για τις προσδοκίες των ξενοδόχων της Νάξου εν όψει Πάσχα και καλοκαιριού αλλά και για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μίλησαν, στο «Mega Σαββατοκύριακο», οι Μιχάλης Κρητικός (ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Νάξο) και Σταμάτης Καπίρης (ταξιδιωτικός πράκτορας στη Χώρα του νησιού μας).

«Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!», τόνισε ο Μ. Κρητικός και πρόσθεσε: «Περιμένουμε πολλή επισκεψιμότητα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, αν και έχουν ανοίξει ορισμένα μόνο καταλύματα στο κέντρο της Χώρας της Νάξου. Παράλληλα, οι προετοιμασίες μας για την καλοκαιρινή σεζόν είναι πυρετώδεις!».

Όσον αφορά στην περίοδο του καλοκαιριού, ο Μ. Κρητικός επεσήμανε: «Τον Μάιο και τον Ιούνιο, τόσο από τα δικά μας στατιστικά όσο και στις συζητήσεις με τους συναδέλφους, παρατηρούμε μία πτώση, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ευελπιστούμε πως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο να έχουμε κάποια άνοδο. Θεωρώ ότι ρόλο παίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά το κύριο ζήτημα είναι η ακρίβεια. Κοστίζει λιγότερο το να πάει κανείς σε έναν χλιδάτο προορισμό όπως το Ντουμπάι από το να εξερευνήσει τη Νάξο!».

Στη συνέχεια, ο Σ. Καπίρης στάθηκε στο «καυτό», όπως το χαρακτήρισε ο Μ. Κρητικός, ζήτημα του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Είπε, συγκεκριμένα: «Με το συμβατικό πλοίο, το απλό εισιτήριο είναι στα 51,50 ευρώ. Η τιμή του έχει παραμείνει η ίδια. Το εισιτήριο για το αυτοκίνητο κοστίζει 116 ευρώ, αλλά με διάφορες προσφορές το κόστος μπορεί να μειωθεί. Είναι, ωστόσο, πολύ πιο συμφέρον για τον ταξιδιώτη που έρχεται στο νησί μας να νοικιάσει από εδώ ένα αυτοκίνητο – οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 25 με 30 ευρώ».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: