slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου: Πρόσκληση σε ημερίδα: Ασφαλής γυναίκα-υγιής κοινωνία.

Τη διοργάνωση μιας πολύ  σημαντικής  εκδήλωσης  με θέμα “Ασφαλής Γυναίκα – Υγιής Κοινωνία”. ανακοίνωσε  και μας προσκαλεί όλους μας   ο  Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου “Καμίνι” (Ρεθύμνης και Χρ. Καψάλη 36).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο αυτοπροστασίας (workshop) για γυναίκες στην σχολή Βραζιλιάνικου Ζιού Ζιτσού, Ps. Brotherhood. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20.04.2024 στις 18:30 στην οδό Αν. Γενναδίου, και θα διεξαχθεί από την ιδιοκτήτρια της σχολής, Ματίνα Φάρκωνα, κατόχο μωβ ζώνης Brazilian Jiu-Jitsu και πρωταθλήτρια Ελλάδος σε Brazilian Jiu-Jitsu και Ne-waza.

Την  εκδήλωση “Ασφαλής Γυναίκα – Υγιής Κοινωνία” θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα  παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους οι ακόλουθες ομιλήτριες:

1. Αντωνία Λεγάκη, Δικηγόρος

2. Δρ Ελένη Μαύρου, Ψυχίατρος

3. Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων  Κοινωνιολόγων

Ήταν απόγευμα Πέμπτης, γύρω στις 7.00μμ. Αν και ήταν χειμώνας, η σημερινή δε θύμιζε τίποτα από την εποχή του χειμώνα. Ενδεχομένως να οφειλόταν στο γεγονός ότι τα Χριστούγεννα πλησίαζαν. Σχεδόν όλοι έμοιαζαν χαρούμενοι.
Ο Χ. μόλις είχε ξεκλειδώσει την πόρτα του διαμερίσματός του με τα κλειδιά του. Ήταν να συναντηθεί με την παιδική του φίλη, τη Φ., μετά την εργασία του, μα η Φ. το ακύρωσε ξαφνικά το απόγευμα. Ήταν ένα ιδιαίτερα σύντομο τηλεφώνημα, το οποίο κράτησε - δεν κράτησε 10 δευτερόλεπτα. Ο Χ. δεν κατάλαβε τον λόγο που ακυρώθηκε το σημερινό ραντεβού, μα σκέφτηκε ότι έτσι είναι οι καλοί φίλοι. Πρέπει, απλά, να σε καταλαβαίνουν και να αποφεύγουν να σε κρίνουν ή να σε επικρίνουν.
Ο Χ. καθόταν στην πολυθρόνα του και διάβαζε ένα βιβλίο όταν ακούστηκε ο ήχος κλήσης του τηλεφώνου του γύρω στις 8.20μμ. Ήταν η Φ. Μόλις ο Χ. απάντησε στο τηλεφώνημα, η Φ. έβαλε τα κλάματα. Έκλαιγε με λυγμούς. Ο Χ. ρώτησε τη Φ. όλο απορία: «Γιατί κλαις;»
Η Φ. του απάντησε: «Είναι η πέμπτη φορά που με χτυπάει». Εννοούσε τον σύντροφό της. Ο Χ. τα έχασε.
Άλαλος και έκπληκτος, δε γνώριζε τι να πει. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που δε γνώριζε τι να
απαντήσει. Σκέφτηκε πόσο έξω είχε πέσει όλο αυτό τον καιρό, όταν έβλεπε την παιδική του φίλη, τη Φ. με τον σύντροφό της, και τους θαύμαζε πολύ ως ζευγάρι. Ο Χ. έβαλε τα παπούτσια του και άρπαξε το παλτό \του, σε δευτερόλεπτα. Έφυγε από το διαμέρισμά του για να πάει να βρει τη Φ. Η Φ. ήθελε τη στήριξή του σε όλο αυτό και ο Χ. είχε αποφασίσει να είναι δίπλα της.
Η Φ., με τη συμπαράσταση του Χ., των λοιπών φίλων της, της οικογένειάς της και έχοντας την κατάλληλη  βοήθεια ειδικού κατάφερε να απομακρύνει τον κακοποιητικό σύντροφο από τη ζωή της.    Η Φ. έχει τώρα μια πολύ όμορφη σχέση, με έναν σύντροφο που την αγαπάει πολύ, είναι πολύ επιτυχημένη στην εργασία της και πλέον απολαμβάνει την κάθε στιγμή της ζωής της.
Ο δρόμος προς την αλλαγή και την ευτυχία δεν ήταν διόλου εύκολος. Ήταν απαιτητικός με ιδιαίτερες
προκλήσεις, αλλά η Φ. είχε αποφασίσει να τα καταφέρει και να αποφύγει να αισθανθεί ξανά τόσο αδύναμη.
Η ανωτέρω ιστορία είχε αίσιο τέλος. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια ιστορία της διπλανής πόρτας.
Μια ιστορία που ενδέχεται να συμβαίνει ακριβώς δίπλα σου και δεν έχεις αντιληφθεί καν. Ωστόσο όλες οι ιστορίες δεν έχουν αίσιο τέλος.
Απαραίτητη προϋπόθεση μιας υγιούς κοινωνίας είναι να καλύπτεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της. Είτε γυναικών είτε ανδρών. Όταν μια γυναίκα αισθάνεται ασφαλής μπορεί να ευημερήσει και να δημιουργήσει πολυεπίπεδα.
Δρ Κωνσταντίνος Επταήμερος

Αξιότιμοι/-ες κύριοι/-ες,
με αυτήν την σύντομη ιστορία και τις παραπάνω σκέψεις, σας προσκαλούμε στην εκδήλωσή μας για
ένα θέμα βαθιά ουσιαστικό, που αφορά την καθεμία και τον καθέναν μας. 
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο αυτοπροστασίας (workshop) για
γυναίκες, στην σχολή Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου, Ps. Brotherhood, το Σάββατο 20.04.2024 και ώρα
18:30, Αν. Γενναδίου, από την ιδιοκτήτρια της σχολής, Ματίνα Φάρκωνα, κάτοχο μωβ ζώνης
Brazilian Jiu-Jitsu, διπλώματος προπονητικής για το Jiu-Jitsu από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού,
αλλά και πρωταθλήτρια Ελλάδος σε Brazilian Jiu-Jitsu και Ne-waza
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τέλος, την γραφίστρια Μαρία Αυγουστή Μαύρου, που ετοίμασε την αφίσα
της εκδήλωσής μας (επισυνάπτεται).

 Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου,
Η Πρόεδρος,         Ο Γραμματέας,

Μαύρου Γαρυφαλιά  Παρτσινέβελος Δημήτριος


Δεν υπάρχουν σχόλια: