slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κωμιακή : Με απόλυτη επιτυχία ο καθαρισμός του μονοπατιού του Μυκηναϊκού Τάφου – Τι δήλωσε η Ελισάβετ Βιτζηλαίου (

  Του Άλεξ Γεωργαντάς - https://www.kykladiki.gr/
Νάξος – Κωμιακή: Με απόλυτη επιτυχία ο καθαρισμός του μονοπατιού του Μυκηναϊκού Τάφου – Τι δήλωσε η Ελισάβετ Βιτζηλαίου (pics – vid)
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου, ο καθαρισμός του μονοπατιού του Μυκηναϊκού Τάφου στην Κωμιακή, από τον Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας και τη συνδρομή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.



Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής συμμετείχε στην πανελλήνια εθελοντική δράση καθαρισμού Lets Do it Greece, αναλαμβάνοντας να καθαρίσει το μονοπάτι που οδηγεί σε ένα πολύ ξεχωριστό μνημείο του χωριού, συνεχίζοντας έτσι τον καθαρισμό που είχε προηγηθεί από συνεργεία του Δήμου.

Εκτός από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής, στο σημείο βρέθηκε και η Δημοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Μουστάκη, η οποία συνέδραμε στον καθαρισμό και καλλωπισμό του χώρου, περιμετρικά του Μυκηναϊκού Τάφου.

Δράσεις και την Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων

Οι δράσεις ωστόσο στην Κωμιακή και στο μνημείο δεν σταμάτησαν την Κυριακή, αφού και την προσεχή Πέμπτη 18 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας με τη συμπαράσταση του Δήμου Νάξου, θα υποδεχτούν και θα ξεναγήσουν τους μαθητές Δημοτικού (10.00 π.μ.) και Γυμνασίου ( 10.30 π.μ.) στον Μυκηναϊκό Τάφο, στη συνέχεια θα ασχοληθούν με τον εξωραϊσμό του χώρου, φυτεύοντας διαφορά φυτά,τέλος θα δοθούν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές.
«Πνιγμένος» στο πράσινο και με εύκολη πρόσβαση ο Μυκηναϊκό Τάφος

Αξίζει να σημειωθεί πως το μνημείο βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το Κέντρο της Κωμιακής, το οποίο είναι διαθέσιμο για εξερεύνηση για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Παράλληλα το μονοπάτι που οδηγεί στον Μυκηναϊκό Τάφο είναι βατό για εύκολη πρόσβαση, ενώ το τοπίο είναι μέσα στο πράσινο.

Όσον αφορά το Μυκηναϊκό Τάφο, πρόκειται για τον έναν από τους τρεις θολωτούς τάφους που έχουν βρεθεί στις Κυκλάδες.



Αποτελείται από ένα ταφικό θάλαμο χτισμένο με ογκόλιθους και έχει εσωτερινή διάμετρο 3,30 μέτρα στη βάση και 2,40 στο ύψος.

Πιθανολογείται πως πρόκειται για τάφο τοπικού άρχοντα.

Η ιστοσελίδα μας, βρέθηκε φυσικά σε αυτή την πολύ όμορφη προσπάθεια και πρωτοβουλία και κατέγραψε πλάνα από τον καθαρισμό, ενώ παράλληλα η κα Ελισάβετ Βιτζηλαίου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής, μίλησε για τις ενδιαφέρουσες δράσεις, τόσο της Κυριακής, όσο και της Πέμπτης 18/4.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: