slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φώτης Μαυρομμάτης : ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο σύστημα αφαλάτωσης στο Καρνάγιο




 
Με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών μας, με δεδομένο τις ακραίες καιρικές συνθήκες και το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης ύδατος καθώς και του γεγονότος ότι τα αποθέματα ύδατος στους ταμιευτήρες του Δήμου μας για το τρέχον έτος 2024 είναι τα μικρότερα των τελευταίων 25 ετών και μόλις το 1/10 του προηγούμενου έτους, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα ήδη από την αρχή της τρέχουσας θητείας της Δημοτικής Αρχής, τον Ιανουάριο του έτους 2024, την επάρκεια ύδατος για τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου μας, κινηθήκαμε ταχύτητα.
Είμαστε ο πρώτος Δήμος, που ήδη από τον Ιανουάριο του 2024 καταστήσαμε σαφέστατο το πρόβλημα στην Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία και αναζητήσαμε πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ήδη από τον μήνα Φεβρουάριο, μεταξύ των άλλων έργων που προγραμματίστηκαν, ήταν και η εγκατάσταση συστημάτων αφαλατώσεων 4.000 κυβικών μέτρων για την επάρκεια ύδατος στην πόλη της Νάξου και στη Δημοτική Ενότητα Νάξου ευρύτερα.
Ήδη από σήμερα, 03-04-2024, λειτουργεί το πρώτο σύστημα αφαλάτωσης στην περιοχή Καρνάγιο στην πόλη της Νάξου δυναμικότητας 1.000 κυβικών μέτρων ημερησίως, ενώ έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία για την εγκατάσταση επιπλέον ενός συστήματος αφαλάτωσης δυναμικότητας 1.000 κυβικών μέτρων ημερησίως στην ίδια περιοχή.
Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία για τοποθέτηση δύο συστημάτων αφαλατώσεων στην περιοχή του Δημαρχείου Νάξου δυναμικότητας 2.000 περίπου κυβικών μέτρων.
Παρόλες τις δυσκολίες και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου συνεχίζουμε να προστατεύουμε , να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε συνεχώς τα συμφέροντα και την ποιότητα ζωής της τοπικής μας κοινωνίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: