slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : Ολυμπιακή Φλόγα

Η Λαμπαδηδρομία θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και συμβολικές ολυμπιακές τελετουργίες, που αντικ
ατοπτρίζει τις αξίες του Ολυμπισμού: την εντιμότητα, τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη, και την ευγενή άμιλλα. Οι αρχές αυτές καλούνται να υποστηριχθούν μέσα από το "Ευ Αγωνίζεσθαι" και την προαγωγή της ισότητας και της ισοτιμίας ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους.
 Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία, παρά τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και ανεξάρτητα από αυτές, είναι ακόμα ένα παράδειγμα που αντιβαίνει στον αγωνιστικό κώδικα του Ολυμπισμού, αφού εκμεταλλεύονται την εκδήλωση για πολιτικούς σκοπούς αντί για την προώθηση της αριστείας και του ευγενικού συναγωνισμού. Η επιλογή εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να συμπεριλάβει στη λαμπαδηδρομία της Νάξου έναν ενεργεία Υφυπουργό της Κυβέρνησης και βουλευτή Κυκλάδων, τον κ. Ιωάννη Βρούτση και στη λαμπαδηδρομία της Σαντορίνης την βουλεύτρια Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογιου παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους και αποδεικνύει την καπήλευση των Ολυμπιακών Θεσμών από την κυβέρνηση για καθαρά πολιτικό και κομματικό συμφέρον.

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει αυστηρά αυτές τις πρακτικές και επιδιώκει τη διαφύλαξη των ολυμπιακών αξιών. Καλούμε την Ελληνική Κοινότητα και τους Ολυμπιακούς Φορείς να επαναφέρουν την αληθινή ουσία της Λαμπαδηδρομίας, μακριά από κάθε μορφή πολιτικής εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: