slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δ. Καπούνης στον Alpha για τα παράνομα «βαπτίσματα» πατατών σε Πατάτες Νάξου






Ρεπορτάζ για το πόσο έχουν «κοστίσει» τα τελευταία χρόνια στον Έλληνα καταναλωτή τα παράνομα «βαπτίσματα» εισαγόμενων πατατών σε... Πατάτες Νάξου δημοσίευσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, φιλοξενώντας σε αυτό και δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη.

«Aπό τις 10 Φεβρουαρίου περίπου, Πατάτα Νάξου στην αγορά δεν υπάρχει. Πωλούν Πατάτα Νάξου και μπορεί να είναι προέλευσης Αιγύπτου ή Γαλλίας ή από αλλού, που είναι φθηνές», τόνισε, χαρακτηριστικά, για το θέμα ο Δ. Καπούνης.

Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι του καναλιού απηύθυναν το, εύλογο, ερώτημα, «πώς είναι δυνατόν να έχουμε όλον τον χρόνο Πατάτα Νάξου;» (δεδομένου ότι αυτή διατίθεται για συγκεκριμένες περιόδους κάθε χρόνο).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ένα κιλό Πατάτας Νάξου μπορεί να φθάσει τα 1,30 ευρώ, ενώ οι Αιγύπτου δεν ξεπερνούν το 1 ευρώ. Δηλαδή, ο καταναλωτής χάνει από τις ελληνοποιήσεις έως 30 λεπτά το κιλό στις πατάτες. Για ένα τσουβάλι των πέντε κιλών, χάνει 1,5 ευρώ τον μήνα, 18 ευρώ τον χρόνο και 90 ευρώ τα πέντε χρόνια»…

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: