slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης στον ΣΚΑΪ 100,3: «Ο Κτηνοτρόφος να πουλήσει στα 8 ευρώ το αρνί και το κατσίκι!».




προς κρυφή κοιν.: εγώ
Μιλώντας στον «αέρα» της εκπομπής «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, επανέλαβε ότι θεωρεί τα 8 ευρώ ως την ικανοποιητική τιμή για να πουλήσει φέτος το Πάσχα ο Κτηνοτρόφος το αρνί και το κατσίκι του.

«Πάνω από 350 χιλιάδες αρνιά και κατσίκια εξήχθησαν από την Ελλάδα προς άλλες χώρες (λ.χ. Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία) τις ημέρες του Καθολικού Πάσχα. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι θα δούμε κάποιες ελλείψεις αρνιών και κατσικιών στην ελληνική αγορά κατά το Ορθόδοξο Πάσχα, με την τιμή τους να είναι και αυξημένη», είπε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης.

«Άκουσα, όμως, σε μία εκπομπή στην τηλεόραση», πρόσθεσε, «ότι θα υπάρξει και φέτος το "Καλάθι του Πάσχα" και θα περιέχει μέσα το αρνί και το κατσίκι. Εάν, όπως πέρυσι, το προϊόν διατίθεται στο "Καλάθι" στα 10 ευρώ, δεν ξέρουμε πόσο θα πουλήσει ο Κτηνοτρόφος! Πέντε ευρώ; Πεντέμισι; Έξι; Εάν πουλήσει στα πέντε ευρώ και το προϊόν διατεθεί στα 10, τα άλλα πέντε ευρώ σε ποιες τσέπες θα πάνε; Δεν είναι λογικές αυτές. Δεν γίνεται να βγάλει περισσότερα ο μεσάζων από τον Κτηνοτρόφο, που εκτρέφει για 4-5 μήνες ένα ζώο!».

Ακολούθως, ο Δ. Καπούνης επανέλαβε τη δική του πρόταση για την ικανοποιητική τιμή πώλησης του αρνιού και του κατσικιού από τον Κτηνοτρόφο: «Για εμένα, υπάρχει μία λογική τιμή: να πουλήσει ο Κτηνοτρόφος στα οκτώ ευρώ. Μαζί με τον ΦΠΑ, τα έξοδα σφαγείου, κλπ, το προϊόν θα φύγει στα 10 ευρώ και ο καταναλωτής θα το αγοράσει στα 12 ευρώ. Τώρα, ο Κτηνοτρόφος πουλά στα πέντε ή έξι ευρώ και ο καταναλωτής αγοράζει στα 15! Τόσο πουλήθηκε πέρυσι το αρνί και το κατσίκι! Από την άλλη, είναι και οι ελληνοποιήσεις αρνιών και κατσικιών. Έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα ζωντανά ζώα από γύρω χώρες, έχουν γίνει ελληνικά, αύριο θα βγουν στην αγορά με σφραγίδες ελληνικές και τα ελληνικά θα είναι πιο φτηνά!».

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στον ΣΚΑΪ 100,3:

Δεν υπάρχουν σχόλια: