slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης-Σ. Καπίρης στον ΣΚΑΪ: «Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο στη Νάξο το τριήμερο της Αποκριάς!».

 



Πάρα πολλοί θα είναι οι επισκέπτες που θα βρεθούν στη Νάξο το τριήμερο της Αποκριάς για να απολαύσουν τα ξεχωριστά έθιμά της, τις μαγευτικές ομορφιές της και την απαράμιλλη γαστρονομία της, όπως επεσήμαναν, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Σταμάτης Καπίρης!

«Σήμερα θα πραγματοποιηθεί, στη Χώρα της Νάξου, διονυσιακό δρώμενο με αναπαράσταση της ζωής του Διονύσου και αύριο θα γίνουν οι λαμπαδηφορίες, με συμμετοχή πλήθος κόσμου! Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο στο νησί!», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Δ. Καπούνη.

Από την πλευρά του, ο Σ. Καπίρης επιβεβαίωσε πως «τα καράβια σήμερα, το πρωινό και το απογευματινό, είναι γεμάτα, δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε για δείγμα! Αναμένουμε ότι οι επισκέπτες στη Νάξο θα υπερβούν τους 3 χιλιάδες. Βοηθά και ο καιρός. Είναι πανέμορφα! Είναι να την πίνεις σήμερα τη θάλασσα! Θα έλθουν και από τα γύρω νησιά να απολαύσουν τα δρώμενα στη Νάξο. Το τριήμερο αυτό σηματοδοτεί, ουσιαστικά, την έναρξη της φετινής σεζόν, η οποία θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο. Ήδη η Χώρα της Νάξου ξεκινά και λειτουργεί σε ρυθμούς σεζόν».

Στο κλείσιμο της σύνδεσης, ο Δ. Καπούνης διαβεβαίωσε ότι «τα προϊόντα μας θα είναι σε επάρκεια» για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες και όχι μόνο και μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «σε σχέση με πέρυσι θα έχουμε περισσότερη παραγωγή, καθώς έχουν αρχίσει να πέφτουν κάπως οι τιμές των ζωοτροφών». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Νάξο, βέβαια, είναι το νερό – θα έχουμε θέμα, όσον αφορά στις διάφορες καλλιέργειες και με την Πατάτα Νάξου».

Κατόπιν, ο Δ. Καπούνης συμπλήρωσε, με νόημα: «Από 820 χιλ. κ.μ. νερό που είχαμε διαθέσιμα τέτοια εποχή πέρυσι, φέτος δεν έχουμε ούτε 20. Την… ταμπέλα για το φράγμα του Τσικαλαριού των 37,5 εκατ. ευρώ, όμως, την έχουμε τόσα χρόνια και ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθεί το έργο (ενώ κανείς εκπρόσωπος της Πολιτείας δεν έχει έλθει πρόσφατα στο νησί για το θέμα)!».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: