slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Συγκρατημένα αισιόδοξοι» οι ξενοδόχοι της Νάξου για τη φετινή σεζόν!


 Στην τουριστική κίνηση στη Νάξο το τριήμερο της Αποκριάς αλλά και στις προσδοκίες των ξενοδόχων του νησιού μας για τη φετινή σεζόν αναφέρθηκαν, στον «αέρα» της εκπομπής «Εκείνη κι εγώ» των «Παραπολιτικών», ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, Μιχάλης Κρητικός.

«Το τριήμερο της Αποκριάς είχε πάρα πολύ κόσμο η Νάξος! Βοήθησε και ο καιρός», τόνισε ο Δ. Καπούνης, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι επισκέπτες «δεν έβρισκαν εισιτήριο για τα πλοία» και ότι «τα ξενοδοχεία στη Χώρα της Νάξου που ήταν ανοικτά είχαν 100% πληρότητα!».

Έπειτα, ο Μ. Κρητικός ρωτήθηκε για το τι περιμένουν οι ξενοδόχοι της Νάξου για τη σεζόν που έρχεται. «Θέλω να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, γιατί και πέρυσι τέτοιον καιρό… πανηγυρίζαμε επειδή υπήρχε ένα τσουνάμι κρατήσεων από το εξωτερικό και εν τέλει ο Αύγουστος ήταν σχεδόν απογοητευτικός. Δεν είχαν την αναμενόμενη πληρότητα και επισκεψιμότητα, ούτε το νησί μας ούτε οι Κυκλάδες γενικότερα».

Κατόπιν, ο Μ. Κρητικός υπογράμμισε: «Θα είμαι ειλικρινής: αυτή η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ο Μάιος είναι τουλάχιστον 40% κάτω. Προσωπικά, θεωρώ ίσως οι Ολυμπιακοί αγώνες που θα γίνουν να επηρεάσουν τον ελληνικό τουρισμό, πηγαίνοντας προς τα πίσω τη σεζόν. Να είμαι, όμως και θετικός: ο Σεπτέμβριος πάει πάρα πολύ καλά. Να τονίσω, ότι οι Έλληνες στη Νάξο είναι οι αγαπημένοι μας επισκέπτες! Ανέκαθεν η Νάξος φιλοξενούσε τους Έλληνες! Στη Νάξο αλλά και στις εγκαταστάσεις μας υπάρχουν επιλογές διαμονής για όλα τα βαλάντια».

Στη συνέχεια, ο Μ. Κρητικός στάθηκε στο ζήτημα της εύρεσης εργατικού δυναμικού για τον ξενοδοχειακό κλάδο: «Εμείς είμαστε θετικοί στο να δίνουμε έναν πολύ καλό μισθό στο προσωπικό μας και αυτό κάνουμε. Το προσωπικό θέλει σεβασμό. Όταν φιλοξενούμε κάποιους υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις μας, οφείλουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει όσον αφορά στη σίτιση, στη διαμονή τους, κλπ και δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή το "αυτό είναι και όποιος θέλει". Πώς θα αυξηθεί η θέληση του Αθηναίου ή του Ευρωπαίου να έλθει να δουλέψει στα νησιά μας αν δεν του παρέχουμε καλύτερη υποδομή, σίτιση, έναν καλό μισθό; Για ποιον λόγο αλλιώς να φύγει να έλθει στα νησιά το καλοκαίρι;».

Ακούστε τις δηλώσεις των Δ. Καπούνη και Μ. Κρητικού:

Δεν υπάρχουν σχόλια: