slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνουl - Πρόγραμμα Μαρτίου



Μάρτιος 2024
2η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου

Είσοδος Ελεύθερη




















«ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ»
στις 30 Μαρτίου στις 10:00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά 4-7 χρονών από την ομάδα Ανεμόμυλοι.










Ο πιο γλυκός, ο πιο τρυφερός, ο πιο ανατρεπτικός λύκος που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, φέτος γιορτάζει, αφού συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν τα βιβλία του στην Ελλάδα!

Για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του λύκου Ζαχαρία παρουσιάζουμε μια νέα διαδραστική θεατρική παράσταση βασισμένη στα βιβλία της Orianne Lallemand με την εικονογράφηση της Éléonore Thuillier (εκδόσεις Παπαδόπουλος). Τα παιδιά μπαίνουν μέσα στη θεατρική δράση, βοηθούν τον λύκο Ζαχαρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και αναγνωρίζουν την αξία της επιμονής στην επίτευξη στόχων.

*Έως 40 συμμετοχές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.










«ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ COMICS»
στις 30 Μαρτίου στις 12:30 - 14:30 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εργαστήρι παραμυθιού για παιδιά 7+ από την ομάδα Παραμυθοκόρες.










Η τέχνη των comics συναντά το παραδοσιακό παραμύθι σε ένα εργαστήρι που συνδυάζει το λόγο με την εικόνα, τη φωνή με το σχέδιο και τη φαντασία με τη διασκέδαση. Με βάση το παραδοσιακό παραμύθι, τα παιδιά θα μυηθούν στην τέχνη των comics, στα μυστικά και τις τεχνικές.
Έπειτα θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες σε μορφή comics, με τους δικούς τους ήρωες και με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

*ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στο artmillfestival@gmail.com αναφέροντας όνομα εργαστηρίου, όνομα παιδιού, ηλικία.










«ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ»
στις 30 Μαρτίου στις 17:00 - 18:30 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Διαδραστική αφήγηση με αφορμή το βιβλίο της Άννα Πουνσέτ, Μονοκερούπολη, για παιδιά 4-8 χρoνών.










Με στόχο να φωτίσουμε τόσο την δύναμη του "μπορώ" και την πίστη στις ικανότητες και τις δεξιότητες που όλοι έχουμε ήδη μέσα μας, όσο και την αξία της φιλίας, τα παιδιά διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας και ενθαρρύνουν την ηρωίδα σε κάθε κομβικό σημείο να ξεπεράει τους φόβους της.

Ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις και την φαντασία, δημιουργούμε για τα παιδιά μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγάπης, χαράς, φιλίας και προσωπικής ενδυνάμωσης. Στο τέλος τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους ουράνιο τόξο, ένα πολύχρωμο βιβλίο με τα προσωπικά τους κατορθώματα.

Ένα κεφάτο και ζωηρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη διαδραστική αφήγηση και το παιχνίδι, με τις βασικές αρχές του Νευρογλωσσικού
Προγραμματισμού.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Αντωνία Βέλλιου, Αφηγήτρια, μουσειοπαιδαγωγός, NLP σύμβουλος.

*Έως 40 συμμετοχές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.










«ΠΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΛΑ»
στις 30 Μαρτίου στις 18:30 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Κουκλοθεατρική παρουσίαση για παιδιά 4+ από την Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι, βασισμένη στη σειρά βιβλίων «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου (Εκδόσεις Μεταίχμιο).










Η Λόλα έχει παράξενες ιδέες. Τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα. Και κάπως έτσι μπλέκουν σε απίθανες περιπέτειες…

Μια κουκλοθεατρική παρουσίαση φτιαγμένη από διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και φυσικά …να γελάσουν!










«ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΜΟΙΡΩΝ»
στις 30 Μαρτίου στις 20:00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Αφήγηση παραμυθιών για ενήλικες, από την ομάδα Παραμυθοκόρες.










Άραγε η μοίρα μας είναι γραμμένη ή εμείς τη φτιάχνουμε; Μαζί θα κάνουμε το ταξίδι πλάι και μαζί με τους ήρωες των παραμυθιών που έψαξαν τη μοίρα τους, που προκάλεσαν το πεπρωμένο τους και έφτιαξαν τον κόσμο τους.

Σε μια παράσταση πλεγμένη με λόγο και μουσική, αλήθειες και ψέματα, με συναίσθημα και γέλιο οι Παραμυθοκόρες καλούν το κοινό να βαδίσει μαζί τους και να αναζητήσει τη δική του μοίρα.










«ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ»
στις 31 Μαρτίου στις 10:00 και 11:30 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, για παιδιά 8-10 χρονών από την ομάδα Ανεμόμυλοι.










Οι μεγάλοι ντετέκτιβ της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι έξαλλοι με τον μικρό Κλουζ γιατί τους παίρνει τις δουλειές. Αποφασίζουν να αναλάβουν δράση!
Ο James Bond έρχεται και είναι πραγματικά θυμωμένος. Για να αντιμετωπίσει τον Κλουζ πρέπει να μάθει πράγματα για αυτόν και έτσι παρασύρεται σε ένα παιχνίδι μυστηρίου. Εσύ όμως πόσο καλά γνωρίζεις τον Κλουζ; Τι θυμάσαι για αυτόν και τις περιπέτειές του; Παρατηρητικότητα, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω απ' όλα διάθεση για παιχνίδι είναι τα εφόδια που θα χρειαστείς.

Παιχνίδι και μυστήριο σε ένα διασκεδαστικό θεατρικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από τη σειρά βιβλίων του αγαπημένου ήρωα τον παιδιών, Ντετέκτιβ Κλουζ του Γίργκεν Μπανσέρους (Εκδόσεις Μεταίχμιο).

*ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στο artmillfestival@gmail.com αναφέροντας όνομα εργαστηρίου, όνομα παιδιού, ηλικία.










«ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ»
στις 31 Μαρτίου στις 12:30 - 14:30 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εργαστήρι παραμυθιού για παιδιά 4-6 χρονών από την ομάδα Παραμυθοκόρες.










Σε αυτό το εργαστήρι, θα παίξουμε με τα παραμύθια και τις εικόνες τους. Θα χρησιμοποιήσουμε την παραδοσιακή τεχνική emakimono, τα πρώτα βιβλία της μακρινής Ιαπωνίας σε μορφή ρολού.
Τα παιδιά θα δουν την τέχνη αυτή και μετά με την καθοδήγηση των εμψυχωτριών θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία και θα την ξετυλίξουν μπροστά στην ομάδα.

*ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στο artmillfestival@gmail.com αναφέροντας όνομα εργαστηρίου, όνομα παιδιού, ηλικία.










«ΔΩΣ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΛΥΚΟ, ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ»
στις 31 Μαρτίου στις 18:00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών για παιδιά 4+ χρονών από την ομάδα Παραμυθοκόρες.










Θα'μαστε εκεί σε μια γωνιά, μ' ένα σακί γεμάτο με παραμύθια ένα σωρό από πάνω μέχρι κάτω. Σε περιμένουμε να' ρθεις με το χαμόγελό σου και το σακί θα ανοίξουμε για να' βρεις το δικό σου. Κι ευθύς το παραμύθι σου θα μπει μες την καρδιά μας και από κει στα χείλη μας, στα λόγια τα δικά μας. Άνοιξε εσύ τ' αυτάκια σου, άνοιξε την καρδιά σου να'ρθει το παραμύθι μας μέσα στην αγκαλιά σου.

Η παράσταση συνοδεύεται από παραδοσιακή μουσική και τραγούδι.























Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Αθανάσιος Αγορογιάννης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
ARTmill Festival

Μυρτώ Μολανδώνη






























Copyright © 2023 Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνου, All rights reserved.

Our mailing address is:
Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνου
Argyraina
Mykonos 846 00
Greece


why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Γρυπάρειο Πολιτ. Κέντρο Δήμου Μυκόνου · Argyraina · Mykonos 846 00 · Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: