slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Ζαννετίδης στο 1ο Συνέδριο Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Αλιευτικού Τουρισμού


Οι προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υιοθετούνται στον σχεδιασμό του Υπουργείου

για τους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών

 Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε θεσμό συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η συνδιαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, η οποία θα καταστήσει τους συγκεκριμένους κλάδους κυρίαρχους πυλώνες του νέου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας της Ελλάδας. Εκτός από τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κήρυξε το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου την έναρξη των εργασιών, ομιλητές ήταν ακόμα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης συμμετείχε στο συνέδριο ενεργά καταθέτοντας τις προτάσεις του Νοτίου Αιγαίου, ειδικότερα για τα ζητήματα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Μάλιστα, με τη λήξη του συνεδρίου, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης απέστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη, με την οποία του ζητά να αποστείλει εγγράφως τα θέματα που έθιξε στο συνέδριο, ώστε «να τα λάβουμε υπόψη μας στον ευρύτερο νομοθετικό και όχι μόνο σχεδιασμό για τους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών». Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο κ. Ζαννετίδης, που με τη συμμετοχή του στο συνέδριο αποσκοπούσε στο να μεταφέρει στο Υπουργείο τη φωνή των αλιέων των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων και τα δίκαια αιτήματά τους. 




Γραφείο Τύπου  Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100
email:press@pnai.gov.gr

Τηλ.: +30 2241 360662

Δεν υπάρχουν σχόλια: