slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πυργάκι : Η απάντηση του Δημάρχου, Δημήτρη Λιανού (video) στην καταγγελία για παράνομη αμμοληψία Περιοχή Πυργάκι Νάξου

Πρωί Κυριακής 18 Φεβρουαρίου… Περιοχή Πυργάκι  Νάξου και υπάρχει επώνυμη καταγγελία στη περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως natura για παράνομες εργασίες και κυρίως αμμοληψία.
Σκαφτικά μηχανήματα βρέθηκαν στο Πυργάκι το πρωί της Κυριακής και πραγματοποίησαν αμμοληψία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να επιτραπεί η ασφαλής έλευση οδηγών, κατοίκων της γύρω περιοχής.

Ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση της άμμου εντελώς από την ευρύτερη περιοχή προς άγνωστη κατεύθυνση με φορτηγά οχήματα. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες τα ίδια οχήματα είχαν κάνει ανάλογη εργασία αρχές Φεβρουαρίου στη περιοχή της Πλάκας.https://naxospress.gr/naxos-mikres-kyklades/naxos-alyko-i-kataggelia-gia-paranomi-ammolipsia-kai-i-apantisi-toy-dimarchoy-dimitri-lianoy-video/?fbclid=IwAR3KG5MkJTGnot_k2JDZKp6wj8S0KhgM4ySdejjpCC2rRLoqIu0qvdPTGl0#google_vignette



Αποτέλεσμα των αναφερθέντων, ήταν να γίνουν αναφορές στα αστυνομικά τμήματα της Χώρας Νάξου και της Δρυμαλίας για το εν λόγω περιστατικό και να οδηγηθούν οι χειριστές των μηχανημάτων (συνολικά 4 άτομα) στο τμήμα, για κατάθεση. Λίγο αργότερα όταν και βρέθηκαν μπροστά στον Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο σημείο – από τη πρώτη στιγμή – βρέθηκαν μέλη της Κίνησης «Σώστε τις παραλίες Νάξου», εθελοντές αλλά και μέλη από το Σύλλογο “Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου”. Ολοι προχώρησαν σε κατάθεση για το συμβάν.



Οπως έγινε γνωστό και υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή που έχει και την ευθύνη, όλα ξεκίνησαν μετά από αίτημα δύο ημέρες νωρίτερα (16/02) ιδιοκτήτη κατοικίας στην περιοχή με σκοπό να καθαριστεί ο δρόμος κι αυτό γιατί λόγω των καιρικών συνθηκών ο δρόμος είχε κλείσει από την άμμο.

Για το περιστατικό στο Πυργάκι της Νάξου, υπήρξε ρεπορτάζ από την ΕΡΤ3, όπου και μίλησε η κ. Ειρήνη Προμπονά, δημοσιογράφος στο νησί της Νάξου και ο Δήμαρχος Δ. Λιανός.

 https://www.glomex.com/de/?utm_source=www.newsbeast.gr&utm_medium=referral&utm_campaign=videoplayer-branding

 

















Ο δρόμος στην περιοχή Πυργάκι έχει χαρακτηριστεί από το 2003 ως κύριος δημοτικός δρόμος, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Λιανός δήμαρχος Νάξου. Την Παρασκευή ο Δήμος έλαβε ένα εξώδικο από κάτοικο της περιοχής ότι υπάρχει κίνδυνος γιατί δεν υφίσταται προσβασιμότητα στα σπίτια της περιοχής λόγω της μεταφερόμενης άμμου που έχει κλείσει τον υφιστάμενο δρόμο, πρόσθεσε.



Οι υπηρεσίες του Δήμου ενήργησαν τάχιστα για την απομάκρυνση της άμμου από τον δρόμο, συμπλήρωσε ο κ. Λιανός. Από κει και πέρα η αστυνομία έχει αναλάβει την προανάκριση για τον τρόπο με τον οποίο έγινε το άνοιγμα της οδού και αν παραβιάστηκε η νομοθεσία για την έκταση Natura, τόνισε ο κ. Λιανός.

Με πληροφορίες από naxospress  και την εφημερίδα “Κυκλαδική” 

Δεν υπάρχουν σχόλια: