slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μουστάκη: Αυτό που έγινε στο Πυργάκι δεν ήταν καθαρισμός, αλλά καταστροφή αμμοθίνης και αμμοληψία.


Όλοι θέλουμε να μένει ανοιχτός ο δρόμος και ο Δήμος οφείλει σε τακτά χρονικά διαστήματα να τον καθαρίζει, πράγμα που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν γίνεται, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Οι κάτοικοι δεν πρέπει να νοιώθουν αποκλεισμό η ανασφάλεια, πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα μια περιβαλλοντική μελέτη ώστε ο δρόμος να είναι ανοικτός χειμώνα καλοκαίρι.
Στην δημόσια συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Νάξου στην ΕΡΤ 3 (υπάρχει ολόκληρη στο παρακάτω άρθρο) φαίνεται ξεκάθαρα η επικίνδυνη προχειρότητα-ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής.
Δημόσια παραδέχεται ο δήμαρχος ότι δεν υπήρχε στο σημείο κανένας αρμόδιος από τον Δήμο και ένας κάτοικος υποδείκνυε στο σκαπτικό λίγο πιο αριστερά λίγο πιο δεξιά να κάνει διάνοιξη δρόμου!
Πραγματικά ο καθένας κάνει ότι θέλει σε αυτόν τον τόπο, ανύπαρκτο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής σε θέματα περιβάλλοντος...
Οι ειδικοί στο συγκεκριμένο θέμα όπως θα δείτε στο άρθρο μιλάνε για την ανυπολόγιστη καταστροφή που έγινε στο Πυγάκι της Νάξου. Βέβαια θα μου πείτε μας το είχανε πει και πέρυσι με τον εκβραχισμό των πλακών μέσα από τη θάλασσα στην Πλάκα, μας το είχαν πει και πρόπερσι που ανοίχτηκε δρόμος και χώρος πάρκιν στον υδροβιότοπο της Λαγκούνας αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μάλιστα ο δήμος πέρυσι έκανε ενημερωτική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και τις αμμοθίνες που στην συνέχεια ο ίδιος καταστρέφει!!!
Πολλά συγχαρητήρια στην δημοσιογράφο Ειρήνη Προμπονά για το συγκεκριμένο άρθρο που τα λέει όλα και την ευχαριστούμε για την ιδιαίτερη ευαισθησία της σε θέματα περιβάλλοντος.
Το περιβάλλον είναι η πιο σπουδαία περιουσία που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και οφείλουμε να το προστατέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: