slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για τα μέτρα κατά της ακρίβειας, με τοποθέτηση και του Δ. Καπούνη


Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για τα μέτρα κατά της ακρίβειας, με τοποθέτηση και του Δ. Καπούνη

Ρεπορτάζ για τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά «έπαιξε», στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, ο ΑΝΤ1, φιλοξενώντας σε αυτό δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη αλλά και του Προέδρου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλου Σατολιά.

Ειδικά το ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών έχουν πάρει «φωτιά», οι παραγωγοί ανά την Ελλάδα το αποδίδουν στα αυξημένα κόστη παραγωγής και ενέργειας, με τον ίδιο τον Π. Σατολιά να σχολιάζει πως «το υψηλό κόστος παραγωγής και η κλιματική αλλαγή φέρνουν πραγματικά πολύ υψηλές τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά στο ράφι, συνδυαστικά με το πάγιο πρόβλημα των μεσαζόντων».

Αναφορά έγινε, έπειτα και στο μέτρο των «καθαρών» τιμών από το χωράφι στο ράφι, που αφορά σε λαχανικά, νωπά φρούτα και κρέατα, βάσει του οποίου οι προμηθευτές θα υποχρεώνονται να πωλούν τα προϊόντα στο λιανεμπόριο σε «καθαρές» τιμές (net-pricing).

Σε αυτό το σημείο του ρεπορτάζ προβλήθηκε δήλωση του Δ. Καπούνη, ο οποίος συγκεκριμένα ανέφερε: «Τα μέτρα αυτά θα αποδώσουν περισσότερο στον έμπορο, στον επιχειρηματία, διότι δεν πρόκειται να κάνει μείωση αυτός, αλλά θα μεταφέρει την μείωση στον αγρότη».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: