slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

🤣🤣ΦΑΠΕΣ Κασσιμάτη σε Κασσελάκη: Όχι στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας -Δεν επιτρέπω να μπαίνει ερήμην η υπογραφή μου



Εξ οικείων τα βέλη πλέον στον Στέφανο Κασσελάκη. Όχι από τη Νίνα Κασιμάτη στην πρόταση νόμου για το χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Με επιστολή της στο προεδρείο της Βουλής η βουλευτής Β΄ Πειραιά σε μια κίνηση αμφισβήτησης των επιλογών της ηγεσίας αρνείται πλέον να μπαίνει ερήμην της η υπογραφή της σε προτάσεις νόμου ενώ διαφωνεί και με την συγκυρία της πρωτοβουλίας για το χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Το μεσημέρι η Νίνα Κασιμάτη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έστειλε email στο προεδρείο της Κοινοβουλευτική Ομάδα με κοινοποίηση σε όλα τα μέλη της για να ενημερώσει με τον πλέον επίσημο και θεσμικό τρόπο ότι δεν επιτρέπει να γίνεται στο εξής χρήση της υπογραφής της σε προτάσεις νόμου του κόμματος αν πρώτα δεν ζητηθεί η συναίνεσή της και δε ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους.

Μετά το βέρτιγκο που προκλήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση νόμου που κατέθεσε σύσσωμη η ΚΟ για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με προβλέψεις ακόμη και για την δυνατότητα τεκνοθεσίας μέσω παρένθετης μητέρας η κα Κασιμάτη έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στις κινήσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας και της ηγετικής ομάδας σε επικοινωνιακό και όχι μόνο επίπεδο.

Κασσιμάτη: Δεν επιτρέπω την προσθήκη της υπογραφής μου

Το χορό των αντιδράσεων στις πρωτοβουλίες του νέου προέδρου τον άνοιξε πρώτη η κα Λινού αλλά τα πυρά τα δέχτηκε ο Παύλος Πολάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον βγάζει στη σέντρα από το βήμα της ΚΕ και μάλιστα με βαθιά ειρωνικό και δηκτικό τρόπο. Τώρα ακολουθεί η βουλευτής της Β΄ Πειραιά γράφοντας στην επιστολή της «δεν επιτρέπω την προσθήκη της υπογραφής μου».

Με τους περισσότερους βουλευτές να απουσιάζουν από τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η είδηση που μετέδωσε το iefimerida για την μετεξέλιξη της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου σε νομοθετική πρόταση φαίνεται ότι αιφνιδίασε πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η εξουσιοδότηση του ίδιου του προέδρου στον Σωκράτη Φάμελλο και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση στην ΚΟ ενόχλησε την κα Κασιμάτη η οποία εκφράζει τη διαφωνία της ανοιχτά και για τη στάση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε διαδοχικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Η κα Κασιμάτη ρίχνει τα καρφιά της και για τη χρονική συγκυρία της πρωτοβουλίας του κ. Κασσελάκη αλλά και για το γεγονός ότι έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και προτού ακόμη αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: