slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δανακός Νάξου: Αντίο στην αγαπητή Κατερίνα Τσάφου

Η καμπάνα χτύπησε πένθιμα. Οι κάτοικοι του Δανακού αναστατώθηκαν. Ποιος έφυγε; Η απάντηση ήρθε γρήγορα και η είδηση προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στους κατοίκους του πανέμορφου Δανακού αλλά στο σύνολο της Ναξιακής κοινωνίας και βέβαια στους ευρισκόμενους στην Αθήνα.  Η αγαπημένη Κατερίνα Τσάφου – Στεφάτου με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση έφυγε από τη ζωή. Ο Γιάννης Πρεβενιός μέσα από τη σελίδα του στα social media (βλ Koronida.Blogspot.com) μας ενημερώνει όχι μόνο για τη δράση της αλλά και για τον χρόνο και τόπο της νεκρώσιμης ακολουθίας…  Παράλληλα, έχουμε και την έκδοση ψηφίσματος από την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων καθότι η εκλιπούσα ήταν δραστήριο μέλος της ΟΝΑΣ .Ας δούμε τι αναφέρει ο κος Πρεβενιός “ Έφυγε από την ζωή η αγαπητή σε όλους Αικατερίνη Τσάφου από το Δανακό Νάξου.

Υπήρξε δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου του χωριού της το Δανακό Νάξου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων επί πολλά χρόνια. Ασχολιόταν με το θέατρο, την παράδοση και ήταν πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη να βοηθήσει οποιονδήποτε και οπουδήποτε.

Ένας άνθρωπος που η καλοσύνη και η αγάπη για τους ανθρώπους που την διέκρινε, ήταν μοναδική.

Για όλους εμάς θα βρίσκεται πάντα στη σκέψη και στην καρδιά μας. Θα θυμόμαστε πάντα το μεγαλείο της ψυχής την εργατικότητα, και την δημιουργικότητα της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 25/01/2023 και ώρα 11:00 μ.μ. στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους στο Νέο Κόσμο.

Συλλυπητήρια στην οικογενείας της και σε όλους τους οικείου της!!!

Τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα από την ΟΝΑΣ 

“Στην Αθήνα, σήμερα 22.01.2024 και ώρα 18:30, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.),  συνήλθαν, εκτάκτως, τα   μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω του αγγέλματος του θανάτου της Αικατερίνης Τσάφου – Στεφάτου, πρώην Αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπου του Συλλόγου Δανακιωτών Νάξου.

Το Δ.Σ. για την συνολική προσφορά της Αικατερίνης Τσάφου – Στεφάτου στα  συλλογικά δρώμενα αποφάσισε ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τα ακόλουθα:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της
  2. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της
  3. Να καταθέσει συμβολικό ποσό στο Ίδρυμα Στήριξης του Κέντρου Υγείας- Νοσοκομείου Νάξου
  4. Να παραστεί αντιπροσωπεία της Ο.ΝΑ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία
  5. Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο
  6. Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένειά της.

Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου

Ψήφισμα για την εκδημία της Κατερίνας Τσάφου Στεφάτου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: