slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες ευχές Κυκλοφορούν τα «ΣΙΦΝΑΪΚΑ ΝΕΑ» του Οκτωβρίου 2023

 Φίλες και φίλοι αναγνώστες και αναγνώστριες

Η καθυστέρηση στην έκδοση του φύλλου συνεχίζεται, γιατί συνεχίζονται οι ποικίλες δυσκολίες. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, τεχνικές, προσωπικές !

Αυτό το φύλλο, όπως το γράφουμε και πρωτοσέλιδα, είναι με ένα τρόπο «αφιερωμένο εξαιρετικά» στο περιβάλλον ή όπως διατυπώθηκε ακριβέστερα «στο τοπίο» της Σίφνου. Αυτό το τοπίο που αγαπάμε όλοι, οι Σιφνιές και οι Σιφνιοί αλλά και οι φίλοι του νησιού και οι τακτικοί επισκέπτες του και όσες και όσοι ακούν γι' αυτό και διαβάζουν στα ποικίλα μέσα ενημέρωσης παντού στον κόσμο και προτρέπονται να έρθουν να το γνωρίσουν. Και για ένα παράξενο (;) λόγο το ερωτεύονται!

Ένα Εργαστήριο, που οργανώθηκε στο νησί για το τοπίο από την ομάδα «ΦΛΕΑ» με πολλές – και διεθνείς – συμμετοχές και μία δράση για τη συντήρηση και διάσωση των ξερολιθιών με παράλληλη εκτενή ανάπτυξη του ρόλου τους στην αγροτική παραγωγή και ζωή, στο τοπίο και στο περιβάλλον, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων  της κλιματικής αλλαγής αλλά σε τελευταία ανάλυση και του τουρισμού που αγγίζει όλα τα προηγούμενα ήταν η αφορμή του αφιερώματος και η κύρια ύλη του.

Κοντά σε όλα τα άλλα να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στο δημοσίευμα για την εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης στη σπουδαία ογκολόγο  Μαρία Συνοδινού – Μενεγάκη, που οργάνωσε τον Αύγουστο η Αδελφότητα Σιφνίων «ο Άγιος Συμεών»!

Καλή ανάγνωση λοιπόν όλων αυτών αλλά και Καλές Γιορτές, ευχάριστες ώρες με τους δικούς σας και τους φίλους σας και ευτυχισμένο, δημιουργικό, με υγεία και ΕΙΡΗΝΗ το 2024!

 «ΣΙΦΝΑΪΚΑ ΝΕΑ»  του Οκτωβρίου 2023 


Δεν υπάρχουν σχόλια: