slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γλινάδο: Τελετή προσθήκης (29/10) της προσωνυμίας “Ιωάννης Ν. Βενιέρης” στο Δημοτικό Σχολείο


Σάββατο 13 Αυγούστου 2022… Και στο Γλινάδο πραγματοποιείτε μία ιδιαίτερη εκδήλωση. Τιμή σε ένα πρόσωπο που έγραψε ιστορία…

Ο λόγος για τον Ιωάννη Νικολάου Βενιέρη, ο οποίος διέπλασε παίδες πάμπολλους ως εκπαιδευτικός (δάσκαλος) υπηρετώντας σε διάφορα σχολεία του νησιού μας και για μία ολόκληρη δεκαπενταετία (1941-1956) σε εκείνο του γενέθλιου τόπου του.

Από naxospress

Άσκησε, δε, το λειτούργημά του «επιδείξας απαράμιλλον ζήλον», όπως αναφέρει και η μαρμάρινη πλάκα η οποία θα κοσμεί πλέον το δημοτικό σχολείο του Γλινάδου όπου ο ίδιος έδρασε και το οποίο, μάλιστα, από εδώ και στο εξής θα φέρει, σε ένδειξη τιμής, το δικό του όνομα.



Η εκδήλωση είχε ως διοργανωτή τον Προοδευτικό Όμιλο Γλινάδου Νάξου και τον λόγο πήραν και μίλησαν για τον μεγάλο δάσκαλο (μεταξύ άλλων) ο γιος του και επί σειρά ετών οφθαλμίατρος στο Κέντρο Υγείας Νάξου, Νικόλαος Βενιέρης, μαθητές του που κατέθεσαν τα βιώματά τους από την συνύπαρξή τους μαζί του, ενώ προβλήθηκε και μία σπάνιας αξίας μαγνητοφωνημένη συνέντευξη του μοναδικού εν ζωή αδελφού του τιμώμενου, Γεωργίου Βενιέρη.

Την κεντρική εισήγηση είχε κάνει ο ομότιμος καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανόλης Σέργης.



Και πάμε στο … αύριο. Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί στην τελετή προσθήκης της προσωνυμίας “Ιωάννης Ν. Βενιέρης” στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου. Δράση σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην παιδεία του τόπου και ιδιαίτερα στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου Νάξου, το οποίο και υπηρέτησε επί 15 χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: