slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης στον Alpha: «Θα κλείσουν κι άλλοι στάβλοι στη Νάξο! Εμείς βάζουμε πλάτη, αλλά...».





Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της Νάξου και τα οποία είναι αποτέλεσμα της ακρίβειας και της αύξησης του κόστους παραγωγής ανέδειξε ξανά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αυτή τη φορά μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα» του Alpha και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή.

Ξεκινώντας, ο Δ. Καπούνης στάθηκε στο ότι έχουν αυξηθεί πολύ οι τιμές σε βασικά για τους παραγωγούς είδη, όπως, λ.χ., στις ζωοτροφές και στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ αυξημένα είναι και τα μεταφορικά. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Μία νταλίκα με ζωοτροφές αξίας 2 χιλιάδων ευρώ, για να έλθει στο νησί μας από τη Λάρισα απαιτείται να δοθούν σχεδόν 4 χιλιάδες ευρώ, καθώς προστίθενται τα μεταφορικά που είναι 1.700 ή 1.800 ευρώ. Πρόκειται για επιπλέον κόστος που δεν μπορεί να αντέξει ο παραγωγός».

Κατόπιν, ο Δ. Καπούνης επιβεβαίωσε ότι έχει κλείσει σημαντικός αριθμός κτηνοτροφικών μονάδων στη Νάξο, προσθέτοντας: «Έχουμε ενημερωθεί ότι έως το τέλος του χρόνου θα μπει λουκέτο σε άλλους τέσσερις ή έξι στάβλους, εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή γάλακτος θα μειωθεί κι άλλο»…

Ακόμη, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του φράγματος του Τσικαλαριού, η κατασκευή του οποίου, παρά τις εξαγγελίες της Πολιτείας πριν από μερικούς μήνες, δεν έχει προχωρήσει.

Τέλος, αναφερόμενος στις ενέργειες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για στήριξη του αγρότη και του κτηνοτρόφου, ο Δ. Καπούνης υπογράμμισε: «Εμείς, ως Ένωση, έχουμε βάλει πλάτη. Π.χ., έχουμε ανεβάσει την τιμή του γάλακτος από 55 έως 62 λεπτά και επίσης έχουμε πιστώσει με 4 εκατομμύρια ευρώ τους παραγωγούς μας. Το κράτος, ωστόσο, δεν είναι πουθενά!».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: