slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βοήθειά μας με τον Νατσιό της ΝΙΚΗΣ

Το κόμμα ΝΙΚΗ πήρε ποσοστό 2,92% και 172.208 ψήφους σε όλη την επικράτεια, δηλαδή οριακά δεν μπήκε στη Βουλή. Αναμένεται τώρα να κινηθεί πάνω από το 3%, οπότε συντόμως θα έχουμε στην Ελλάδα ένα κόμμα ακροδεξιών, θρησκο-φανατικών, αντιευρωπαϊκών, φιλορωσικών αντιλήψεων. Βοήθειά μας!
Καθαρό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας
Η ΝΙΚΗ ιδρύθηκε το 2019 από τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό, αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η κατάργηση της Συμφωνίας αποτελεί μια από τις κυρίαρχες θέσεις του κόμματος, ενώ χαρακτηρίζεται ως «προδοτική».

Τηλεστάρ σε κανάλι της εκκλησίας ο Νατσιός

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός γεννήθηκε στο Μοσχοχώρι Πιερίας το 1965 και είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας. 
Εργάζεται ως δάσκαλος και θεολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Κιλκίς. Παράλληλα έγινε ο συντηρητικός ορθόδοξος τηλεστάρ των Βορειοελλαδιτών, ως παρουσιαστής της δημοφιλέστερης εκπομπής του εκκλησιαστικού καναλιού 4Ε, πασίγνωστου στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και στο «Δίον τηλεόραση», με θέματα τη χριστιανική πίστη και την πατρίδα.

Η «αυτοκρατορία» της Ασπροβάλτας και τα κατηχητικά

Η σχέση Νατσιού με θρησκευτικούς και παραθρησκευτικούς κύκλους είναι τεράστια. Για παράδειγμα, το κανάλι 4Ε ίδρυσε ένας συμπατριώτης του Νατσιού και πνευματικός πατέρας του, ο αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Ζησόπουλος (ακόλουθος του υπεραντιδραστικού Αυγουστίνου Καντιώτη). Ο Ζησόπουλος έστησε σταδιακά μια μικρή «αυτοκρατορία» στην Ασπροβάλτα και τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με ιεραποστολικά κέντρα, κατηχητικά, κατασκηνώσεις, τυπογραφεία, υποστηριζόμενα πάντοτε από πιστές εθελόντριες.

Αντιεμβολιαστές, φιλορώσοι και Άγιο Όρος

Οπαδοί του Δ. Νατσιού είναι και οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από εκκλησίες που είχαν αντιδράσει στο lockdown και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό καθώς και ομάδες ανεμβολίαστων υγειονομικών. Δεν αρνείται ο ίδιος ότι είναι φιλορώσος εθνικιστής και ότι συνδέεται με συγκεκριμένες μονές του Αγίου Όρους, και φυσικά με ό,τι αφορά τον Αγιο Παΐσιο και τα διάφορα κέντρα λατρείας του. Ο ηγούμενος της Καρακάλλου, της πιο φιλορωσικής μονής, μετά εκείνης της Παντελεήμονος, έχει παραχωρήσει ως «ευλογία» στον Νατσιό ακίνητο της μονής στη Θεσσαλονίκη για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος, ενώ φυλλάδια με τις θέσεις της Νίκης, «ευλογημένα» από τον επίδοξο διάδοχο του Παϊσίου, μοναχό Ευθύμιο, κυκλοφορούν σε μονές, σκήτες και κελιά, και διανεμήθηκαν ακόμα και σε μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής. Όλα αυτά είναι δημοσιευμένα και δεν έχουν διαψευσθεί.

Αντίζηλος του Βελόπουλου

Από την άλλη, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου, ανταγωνιστική της Νίκης, φέρεται να πριμοδοτείται από τους καταληψίες της Εσφιγμένου, τους αποκαλούμενους και «Ταλιμπάν του Αθω». Η μεταξύ Βελόπουλου και Νατσιού σύγκρουση είναι σκληρή στη σκιά του Αγίου Όρους, ανέφεραν πηγές στην Καθημερινή.

Ρωμιοσύνη και ακροδεξιά

Ο λόγος του Δ. Νατσιού είναι ένα μείγμα ακροδεξιών πεποιθήσεων, αντιευρωπαϊσμού, φιλοπουτινισμού και θρησκοληψίας. «Ούτε Δεξιά είμαστε ούτε Αριστερά ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης. Είμαστε πιστοί άνθρωποι στην αγία μας Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί η φιλοπατρία και ο σεβασμός στην Ορθόδοξη Εκκλησία με λέξεις, όπως ακροδεξιά. Βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας είναι να ενώσει όλους τους Έλληνες», έχει δηλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: