slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ντ. Μπακογιάννη: «Η ΝΔ έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της για τη μειονότητα»


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

10/06/23 - 8:00
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ανδρέας Αγελαρίδης
Επισκέφτηκε μειονοτικά χωριά συνοδεία του Ε. Στυλιανίδη, συναντήθηκε με τον Χρ. Μέτιο στην Περιφέρεια, περιηγήθηκε στο μουσείο Ξυλαγανής

«Κραυγή» για ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα από κατοίκους του ορεινού όγκου

Η ΝΔ ενδιαφέρεται και στηρίζει τη μειονότητα της Θράκης γενικότερα και της Ροδόπης ειδικότερα, υποστήριξε από την Κομοτηνή η Ντόρα Μπακογιάννη όπου βρέθηκε χθες 9 Ιουνίου. Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, αρχικά επισκέφθηκε μειονοτικά χωριά του ορεινού όγκου της Ροδόπης και συγκεκριμένα την Άνω Βυρσίνη, την Μυρτίσκη και την Οργάνη σε μια καθαρά προεκλογική επίσκεψη, προκειμένου η μειονότητα να στηρίξει περισσότερο τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς η Ροδόπη αποτελεί τον μοναδικό Νομό που ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε έναντι της ΝΔ.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ψήφους της μειονότητας που στήριξε με πάνω από 12.500 σταυρούς τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ, ο οποίος είχε και την στήριξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Η κα Μπακογιάννη έφτασε στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και αντιπεριφερειάρχες, ενώ παρόντες ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς και οι υποψήφιοι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Φάνης Κωφίδης, με τον πρώτο να έχει σίγουρη τη θέση του στην επόμενη Βουλή ως πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.


«Η περιοδεία πήγε εξαιρετικά»

Η συνάντηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο η κα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της πριν την συνάντηση με τον κο Μέτιο, σημείωσε: «έχω μία ειδική αδυναμία στη Θράκη. Ήταν αυτονόητο ότι θα επισκεφθώ ξανά τη Ροδόπη και ότι θα ανέβω στον ορεινό όγκο για να έχω μια απευθείας συνομιλία με μέλη της μειονότητας. Η περιοδεία πήγε εξαιρετικά. Η ΝΔ έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για το μειονοτικό στοιχείο. Έχει αποδείξει στην πράξη ότι αυτά που λέει τα κάνει και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά».

Ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα ζητάει ο ορεινός όγκος
Οικισμοί του ορεινού όγκου απέχουν πολλά χιλιόμετρα από την Κομοτηνή, με αποτέλεσμα η όποια παρέμβαση πυροσβεστικού οχήματος ή ασθενοφόρου να χρειάζεται ώρα για να φτάσει όπου υπάρχει ανάγκη. Νωρίτερα στην περιοδεία, ο δημοτικός σύμβουλος Παδαρλή Γιουσούφ Ιρφάν απέδωσε στην κα Μπακογιάννη μια σειρά αιτημάτων που αφορούν τους οικισμούς της ορεινής Ροδόπης με κυριότερα την απουσία ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος.




Αναλυτικά στο έγγραφο αναφέρει: «Κτηματολόγιο: Σχετικά με την κτηματογράφηση αντιμετωπίζουμε θέματα με τους Δασικούς Χάρτες, οι εκτάσεις μας είναι ελάχιστες. Αναλογικά ανά οικογένεια μας αναλογούν 20 στρέμματα. Οι οικισμοί του ορεινού όγκου λόγω της γεωμορφολογίας χρειάζονται μηχανήματα βαρέως τύπου όπως γκρεϊντερ, JCB, τσάπα και φορτηγό. Πυροσβεστικό Όχημα: Ο ορεινός όγκος απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ασθενοφόρο: Αρκετά μεγάλη η απόσταση των κρατικών δομών υγείας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, χρειάζεται ένα ασθενοφόρο με ιατρό στην περιοχή μας».

«Εδώ είμαστε να συγκριθούμε» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η προτίμηση της μειονότητας στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη στη Ροδόπη. Η ίδια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θα επιδιώξουμε ακριβώς την σύγκριση με ένα παρελθόν, το οποίο επιβαρύνει πάρα πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον τρόπο με τον οποίο είχε μεταχειριστεί όλη την μειονότητα κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εδώ είμαστε να συγκριθούμε». Ερωτηθείσα από τον «Χ» για το τι αποκόμισε από τους κατοίκους του ορεινού όγκου, απάντησε λιτά ότι «δεν ήρθα να δώσω υποσχέσεις. Ήρθα να κάνω μια συζήτηση ουσίας και νομίζω ότι πήγε πολύ καλά».


Μιλώντας το πρωί της ίδιας μέρας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής σχολίασε τις προσδοκίες της σχετικά με την κάλπη της 25ης Ιουνίου για τη Ροδόπη. «Ιδιαίτερα για τη Ροδόπη θα ήθελα να πείσω τους πολίτες για το πρόγραμμα, τις θέσεις της ΝΔ, για την δουλειά που έχει γίνει στη Ροδόπη και την υπόλοιπη Θράκη, ιδιαίτερα για τη μειονότητα. Η ΝΔ είναι το κόμμα που αποδεδειγμένα και ιστορικά νοιάζεται για την ισονομία και την ισοπολιτεία στη Θράκη» ανέφερε.

Η Ροδόπη είναι μια περιοχή που κατεξοχήν βασίζεται στον πρωτογενή τομέα. Το πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, «αυτό ακριβώς το πρόγραμμα θέλουμε να υλοποιήσουμε τώρα για να μπορέσει να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση».

Εξέφρασε ότι πιστεύει στο μέλλον της Θράκης και ότι τα πλεονεκτήματα της περιοχής θα αναδείξουν την Θράκη ως κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της χώρας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Η κα Μπακογιάννη το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου βρέθηκε και στη Ξυλαγανή και στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Η κα Μπακογιάννη στον ορεινό όγκο με τον Ευρ. Στυλιανίδη
×


1 / 30







































Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Δεν υπάρχουν σχόλια: