slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εκτός από το show του κ.Άδωνι Γεωργιάδη για το αρνί... Porsche , υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα των κτηνοτρόφων »

Στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι στα νησιά των Κυκλάδων , αναφέρεται ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννης Πολυχρονάκος:

'' Για την κυβέρνηση μια και δεν κατάφερε να ελέγξει την ακρίβεια, προέχει πλέον το show και ο πιο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά είναι ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης.

Με τη διαφορά ότι χαμένοι από αυτό το show για την τιμή του αρνιού την πασχαλινή περίοδο, είναι οι κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές.

Με πρόσχημα το ''καλάθι του νοικοκυριού'', η κυβέρνηση αναγκάζει τους κτηνοτρόφους να πουλήσουν τα προϊόντα τους κάτω το κόστος παραγωγής.

Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης προέβη σε μια πρωτοφανή δήλωση , σύμφωνα με την οποία ''Όποιος θέλει αρνί... Porsche να ψωνίσει από το χασάπικο, όχι από το καλάθι''.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για κυνική ομολογία. Αλήθεια ο κ. Υπουργός μπορεί να εγγυηθεί ότι τα αρνιά στο ''καλάθι του νοικοκυριού'' δεν θα είναι ελληνοποιημένα κρέατα αμφιβόλου ποιότητας; Σύμφωνα με τον Υπουργό λοιπόν, υπάρχουν αρνιά δύο κατηγοριών («στο χασάπικο παίρνεις πολύ καλύτερη ποιότητα κρέατος – προφανώς» δήλωσε) και όπως υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, καθένας παίρνει αυτό που μπορεί και του αξίζει.

Πόσους και ποιους ελέγχους έχει κάνει για να μη μπαίνουν στην ελληνική αγορά, αμνοερίφια από άλλες χώρες τα οποία βαφτίζονται ελληνικά;

Αν ήθελε η κυβέρνηση να υπάρχουν μειωμένες τιμές, δεν θα το έκανε επιβάλλοντας στους κτηνοτρόφους να πουλάνε κάτω του κόστους. Γιατί δεν είδαμε να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο και στους παραγωγούς ενέργειας για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος;

Η λύση είναι η μείωση του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους προκειμένου να μπορούν να πουλάνε φθηνότερα τα προϊόντα τους.

Και η λύση αυτή προϋποθέτει:

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

-Νέο πλαίσιο ρυθμίσεων των οφειλών των κτηνοτρόφων προς τις τράπεζες.

-Χρηματοδότηση των κτηνοτρόφων για να μειώσουν το ενεργειακό κόστος στις μονάδες τους και να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά.

-Επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και τη μεταφορά καυσίμου στα νησιά.

-Συνδεδεμένες ενισχύσεις για την αύξηση του ζωικού κεφαλαίου.

-Εκτεταμένοι έλεγχοι για να παταχθεί το φαινομενο της εισαγωγής ''ελληνοποιημένων'΄αμνοεριφίων και κτηνοτροφικών προϊόντων .

-Διασφάλιση της βιωσιμότητας της λειτουργίας των σφαγείων στις νησιωτικές περιοχές.




*Επισυναπτόμενα αρχείαΦωτογραφίες, κείμενο σε word
 
►Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση, το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: