slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Για την συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στις Κυκλάδες με του εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Νάξου




Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Νάξου πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 Απρίλη, ο Βαγγέλης Κορρές, υποψήφιος βουλευτής στις Κυκλάδες με το ΚΚΕ.


Στη συνάντηση οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, τις απαράδεκτες συμβάσεις βάσει του νόμου Χατζηδάκη, τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, ζητήματα που έχουν άμεση επίπτωση στην ψυχική και σωματική υγεία των εργαζόμενων, επηρεάζοντας την ποιότητα του παρεχόμενου έργου και τελικά την ασφάλεια των επιβατών.


Από τη  μεριά του ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους για συμβάσεις αορίστου χρόνου, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.


Επίσης να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης των μεταφορών, όχι με την σημαία του χτες, της επιστροφής στο κρατικό μονοπώλιο της δικτατορίας του κεφαλαίου, αλλά με την σημαία της κοινωνικοποίησης τους, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.


Ο σχεδιασμός των μεταφορών θα γίνεται με κριτήριο τη διασυνδεδεμένη και συμπληρωματική δράση όλων των μορφών μεταφοράς. Με στόχο τη γρήγορη και φτηνή μετακίνηση προσώπων και προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, τη σχεδιασμένη ανάπτυξη για εξάλειψη της περιφερειακής ανισομετρίας, τον πλήρη έλεγχο της άμυνας και ασφαλείας ενός πραγματικού εργατικού - λαϊκού κράτους.


Παράλληλα οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, για τις εργασιακές συνθήκες στον χώρο των αερομεταφορών. (επισυνάπτεται)


Νάξος, 7-4-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια: