slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα (με λαούτο και βιολί), live από τον Κινίδαρο στο «Σήμερα» του ΣΚΑΪ!


Η εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ έριξε αυλαία για το 2023… ακούγοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με βιολί και λαούτο, ζωντανά από τον Κινίδαρο της Νάξου!

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εκτέλεσε χρέη… ρεπόρτερ για την σύνδεση, με τους κατοίκους του γραφικού χωριού του νησιού μας να αφιερώνουν, μάλιστα, στην δημοφιλή εκπομπή το δικό τους κοτσάκι: «Ευλογημένη η χρονιά και η Παναγιά μαζί σας/Μόνο χαρές και απίκραντη να είναι η ζωή σας!».

Τον λόγο, επίσης, πήρε και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κινιδιαριωτών, Λίτσα Καρποντίνη, η οποία παρουσίασε το χωριό στους Έλληνες τηλεθεατές, όπως και μερικά πεντανόστιμα πιάτα που ο Σύλλογος είχε ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση, με… πρωταγωνιστές τα ποιοτικά προϊόντα της Ε.Α.Σ. Νάξου και του τόπου μας: κατσικάκι στον φούρνο με Πατάτες Νάξου, Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. σαγανάκι και πατατοσαλάτα με Πατάτες Νάξου!

Ειδικά, δε, για το κατσικάκι και το αρνί της Νάξου, ο Δ. Καπούνης τόνισε ότι, φέτος τις γιορτές, «δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι»!

Η live σύνδεση έκλεισε, με τους Νίκο Κονιτόπουλο (βιολί) και Βαγγέλη Κακλαμάνο (λαούτο) να παίζουν και να τραγουδούν το «Νάξο με τα ψηλά βουνά»!

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: