slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης: «Τόσο θα φθάσει στον καταναλωτή το αρνί και το κατσίκι της Νάξου τα Χριστούγεννα!».

 

η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης τερμάτισε πολύ ψηλά στις λίστες του Taste Atlas με τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως.


Λίγο αργότερα, μιλώντας στον «αέρα» της «Πρωινής Ζώνης» του Action 24, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, παρουσίασε το ολοκαίνουργιο, πρότυπο τυροκομείο της Ε.Α.Σ., με αφορμή το ότι η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. τερμάτισε πολύ ψηλά στις λίστες του Taste Atlas με τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως.

«Πρόκειται για ένα τυροκομείο που κατασκευάστηκε το 2023 και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024. Είναι σύγχρονο, με σύγχρονα μηχανήματα και χημείο. Οι ζωοτροφές και το γάλα ελέγχονται, από τους κτηνιάτρους και τους ζωοτέχνες μας, ενώ ελέγχεται βέβαια και το τελικό προϊόν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το οποίο παρακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια το τυροκομείο μας. Γι’ αυτό έχουμε καταφέρει η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. να είναι τόσο ψηλά στην παγκόσμια λίστα του Taste Atlas!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Καπούνης.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε συνεταιρισμός. Έχουμε τα μέλη μας. Ό,τι έχουμε είναι οι συνεταιρισμένοι, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες μας και έχουμε στηρίξει την κτηνοτροφία και την αγροτιά στο νησί μας, όσο μπορούμε βέβαια, γιατί τα κόστη έχουν ανέβει. Παράγουμε ετησίως περίπου 1.250 τόνους Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. Πρέπει, τέλος, να συγχαρούμε, για την επιτυχία της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. να τερματίσει ψηλά στους καταλόγους του Taste Atlas, τους κτηνοτρόφους μας για την ποιότητα του γάλακτος, τους τυροκόμους μας και την Διοίκηση της Ε.Α.Σ.».



Έπειτα, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Ιάκωβος Βαλέρης, αναφέρθηκε στις εξαγωγές της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. στο εξωτερικό, επισημαίνοντας πως το προϊόν «εξάγεται σε πάρα πολλές χώρες όπως, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, σε όλη τη δυτική Ευρώπη και προσπαθούμε να εισέλθουμε και στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Επίσης, ο Δ. Καπούνης ρωτήθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής για την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στο ράφι και απάντησε: «Είναι γύρω στα 16 ευρώ. Δεν έχει γίνει αύξηση της τιμής εδώ και έναν χρόνο περίπου και το 2024 θα κρατήσουμε την ίδια περίπου τιμή».

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθ

Δεν υπάρχουν σχόλια: