slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Ευχαριστώ από το ΓΕΛ Πάρου στον Ιωάννη Περράκη για την εξαιρετική δουλειά

Μπορεί ως σχολική κοινότητα να αντιμετωπίζουμε προβλήματα λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά εν τούτοις δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε, να δημιουργούμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάσαμε για την τρέχουσα σχολική χρονιά κάποιες δράσεις και βελτιώσεις στο σχολείο μας. Μια από αυτές είναι και η ανακαίνιση του Γραφείου των Καθηγητών (ελαιοχρωματισμός, αλλαγή κουρτινών, τοποθέτηση ντουλαπιών και δημιουργία τοιχογραφιών). Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου, τους μαθητές μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Πάρου που αγκαλιάζουν με θέρμη κάθε καινούργια ιδέα που τίθεται.
Εκ μέρους όλων μας ένα βαθύ ευχαριστώ στον Ιωάννη Περράκη, απόφοιτό μας και μαθητή μου που κατάφερε μέσα από τις καινούργιες καλλιτεχνικές του δημιουργίες να δώσει το δικό του στίγμα στο σχολείο μας και να αποτυπώσει εύγλωττα τον ρόλο που πρέπει και η ίδια η κοινωνία να αποδίδει στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού.
Το «φτερό» που απεικονίζεται στη μία από τις δύο τοιχογραφίες που κοσμούν το Γραφείο των Καθηγητών συμβολίζει τη γνώση που μπορεί να μεταγγίσει ο εκπαιδευτικός στις νεανικές ψυχές και όχι μόνο· μπορεί να σημαίνει την απογείωση για το ίδιο το άτομο, τη δύναμη που έχει το πνεύμα, την ομορφιά των ιδεών αλλά και γενικότερα την ανάταση.
Κι οι δυο τοιχογραφίες με τα όμορφα χρώματά τους αποπνέουν αισιοδοξία και χαρούμενη διάθεση, έτσι όπως πρέπει να είναι το σχολείο, το κάθε σχολείο όπου φωλιάζουν οι νεανικές ψυχές προτού να απλώσουν τα φτερά τους για να πετάξουν κυνηγώντας τα δικά τους όνειρα.

Θερμά συγχαρητήρια στον Ιωάννη Περράκη για την εξαιρετική δουλειά!
Βαθιά ευγνώμονες!!

Η Διευθύντρια


Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου,
Φιλόλογος, ΠΕ 02

Δεν υπάρχουν σχόλια: