slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης σε ΕΑΚ: «Εισηγηθείτε άμεσα πώς θα κατανείμετε τα επιπλέον 11 εκατ. ευρώ στους προϋπολογισμού σας για το 2024»

 

Η αύξηση των πόρων στους προϋπολογισμούς των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων που ήδη συντελέστηκε θα κατευθυνθεί με απόλυτη τάξη , διαφάνεια , οργανωμένα και στοχευμένα στην ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χωρα αξιοποιώντας και το τελευταίο € υπέρ και μόνο των αθλητών μας ! Με επείγουσα επιστολή μου προς τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα ζήτησα να αποστείλουν άμεσα, ως το τέλος του 2023, την αναλυτική πρόταση/εισήγησή τους για το πώς θα κατανείμουν τα επιπλέον ποσά που θα λάβουν στον τακτικό προϋπολογισμό τους για το 2024.

Εξασφαλίσαμε και χορηγούμε μια πρωτόγνωρη ετήσια αύξηση, μεσοσταθμικά 52,4%, στην επιχορήγηση των ΕΑΚ, συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ (με εκείνες για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ να ξεπερνούν το 68% και 60%, αντίστοιχα, με επιπλέον ποσά 3,5 εκατ. και 2 εκατ.).
Τα επιπλέον χρήματα στους λογαριασμούς των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, αφορούν σε ανάπτυξη, βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και σε δημιουργία νέων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι και το τελευταίο ευρώ του αυξημένου τακτικού προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, θα κατευθυνθεί σε βελτιωτικές κινήσεις που θα ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους.
Με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, στόχος μας είναι η κατάλληλη αξιοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας. Ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο του Αθλητισμού, που αποτελεί διέξοδο για τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικά προσθέτει αξία στην ίδια την χώρα μέσω των διακρίσεων που επιτυγχάνονται.
Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα σε μία σειρά παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση παντού, με γνώμονα τη διαφάνεια, το νοικοκύρεμα και την αποτελεσματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: