slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 10.12.2023



Αγαπητά μέλη,
η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου μας διεξήχθη χθες με επιτυχία. Μετά από πρόταση του Δ.Σ., που έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τους παρόντες και τις παρούσες, πρόεδρος της Συνέλευσης ορίστηκε ο Ανδρέας Παπαϊωάννου και γραμματέας η Κωνσταντίνα Καραμπίνη. Τους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας.
Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκαδού, Μιχάλης Πάσουλας.
Τον διοικητικό απολογισμό του συλλόγου για την χρονιά που ολοκληρώνεται παρουσίασε η πρόεδρος του Δ.Σ., Γαρυφαλιά Μαύρου, η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα υπομνήματα για προβλήματα των χωριών μας και τις εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις κ.λπ. που οργανώθηκαν από το συμβούλιο φέτος.
Μετά, ο ταμίας του Δ.Σ., Γιώργος Ζήσιμος, παρουσίασε αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό και την ταμειακή κατάσταση του συλλόγου.
Ακολούθησε η θετική εισήγηση της Εξελεγκτικής Επιτροπής προς την συνέλευση, μετά από έλεγχο που διενήργησε στα οικονομικά.
Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος της Γ.Σ. έθεσε σε ψηφοφορία τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό, οι οποίοι και εγκρίθηκαν ομοφώνως. Ο λόγος δόθηκε και σε όσα μέλη του Συλλόγου και του Δ.Σ. θέλησαν να τοποθετηθούν. Οι ομιλητές συνεχάρησαν το απερχόμενο Δ.Σ. και έθεσαν διάφορα θέματα που απασχολούν τα χωριά μας (ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην Μέση, διάνοιξη δρόμου στην πάνω μεριά του Σκαδού, συγκοινωνιακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των χωριών μας όλον τον χρόνο, λειτουργία Γυμνασίου Σκαδού κ.ά.). Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο σύλλογος, ειδικά σε αυτό το περιβάλλον και με απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή των μελών του, μπορεί και οφείλει να διαδραματίζει χρήσιμο ρόλο προς ανάδειξη αυτών των θεμάτων και να προτείνει/υποστηρίζει λύσεις, σε συνεργασία και με τις τοπικές αρχές.
Επίσης, αποφασίστηκε το νέο συμβούλιο που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, να προτείνει, σε έκτακτη συνέλευση που θα συγκληθεί την επόμενη χρονιά, τροποποίηση/ επικαιροποίηση διατάξεων του Καταστατικού μας.
Τέλος, εξελέγη τριμελής Εφορευτική Επιτροπή και αποφασίστηκε οι εκλογές για νέο Δ.Σ., νέα Εξελεγκτική Επιτροπή και νέους αντιπροσώπους στην Ο.ΝΑ.Σ. να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση από την Εφορευτική Επιτροπή, για την υποβολή υποψηφιοτήτων και τις λεπτομέρειες επί των εκλογών.
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: