slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκλογές 2023 – “Δύναμη Αλλαγής”: Η πρωτιά Αντ. Πιττάρα και η σταυροδοσία των υποψηφίων (Πίνακας)



Εκλογές 2023… Τοπική Αυτοδιοίκηση Νάξος και Μικρές Κυκλάδες. Η Δημοτική παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, έφτασε στη πηγή όπως τόνισε ο ίδιος αλλά νερό δεν ήπιε. Ο λόγος; Αρκετοί όπως αναφέρουν αλλά για την ώρα δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Αφήνουν να εννοηθεί όμως ότι η κυβερνητική παρέμβαση ήταν ισχυρή όπως και η όλη πολιτική που ακολούθησε η αντίπαλη παράταξη…
Η παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” μέσα από τον “πολύχρωμο” χαρακτήρα της και καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτικών επιλογών βρέθηκε στη 2η θέση με 6.085 ψήφους ήτοι 44,74% και με βάση την κατανομή εδρών έχει εννέα, οι έξι εκ των οποίων στην Ενότητα Νάξου.

Σε σχέση με το 2019 σχεδόν διπλασίασε τις ψήφους (τότε είχε πάρει 3.395 ψήφοι) έχει περισσότερες έδρες (τότε επτά) και όπως τονίζει η όλη πολιτική απέναντι στην Δημοτική Αρχή θα είναι διαφορετική από την 1η Ιανουαρίου όταν και θα αλλάξει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με βάση την εικόνα που έχουμε (σ.σ. δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές καθότι θα υπάρξουν ενστάσεις) οι οκτώ σύμβουλοι του κο Λεονάρδου Χατζηανδρέου αναμένεται να είναι: Tην πρώτη θέση στις ψήφους πήρε ο Αντώνης Πιτταράς με 1396 ψήφους από την Ενότητα Νάξου και στην Δρυμαλία ο Γιώργος Μανδηλαράς με 749 ψήφους…

Από εκεί και πέρα, από την Ενότητα Νάξου οι υπόλοιποι πέντε δημοτικοί Σύμβουλοι είναι: Μανώλης Πολυκρέτης (1322), Δημήτρης Κορακίτης (989), Θανάσης Γρυλλάκης (829), Γιάννης Μαράκης (684) και Νίκος Μαρούλης (629)… Από την ενότητα Δρυμαλίας έχουμε τους Μανώλη Βάβουλα (748) και Κατερίνα Μουστάκη (650)…



Πως κινήθηκε στην Ενότητα Νάξου, Δρυμαλίας αλλά και στις Μιρκές Κυκλάδες; Η παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” κέρδισε την Πόλη της Νάξου, ενώ πήρε μεγάλα χωριά όπως το Αγερσανί, την Κόρωνο και Κωμιακή, την Απείρανθο και τις Τρίποδες αλλά και το Σαγκρί και την Ποταμιά. Τα μικρότερα Μονή και Μέση, όπως και τη Δονούσα στις Μικρές Κυκλάδες.

Σε επίπεδο σταυροδοσίας; Εκτός από τους προαναφερθέντες που είναι με το ένα πόδι στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε και την εντυπωσιακή “εμφάνιση” του Στράτου Φουτάκογλου στο …τοπικό της Κοινότητας Νάξου όπου πήρε 943 ψήφους, ρεκόρ για τα δεδομένα της Κοινότητας. Ομως, λόγω Νόμου δεν πήρε την Προεδρία.

Από εκεί και πέρα (όσοι έχουν +100 ψήφοι): Στον Αγιο Αρσένιο ο Γιώργος Κάβουρας (211 ψήφοι) και ο Νεκτάριος Βελώνης (177). Στην Απείρανθο ο Νίκος Νανούρης με 307 ψήφοι. Στην Βίβλο ο Απόστολος Ρεφενές (91), στον Δαμαριώνα ο Μιχάλης Καλαϊτζής (118), στην Κωμιακή (Κορωνίδα) ο Αντώνης Χωριανόπουλος (110), στην Κόρωνο ο Νίκος Χουζούρης (231) στις Μέλανες ο Γιώργος Ξενάκης (162), στο Σαγκρί, ο Στέλιος Σκορδιαλός (113) στο Φιλώτι ο Νίκος Βασιλάκης (356) και στο Χαλκί ο Μανώλης Παραράς (107)..

#Να σημειώσουμε ότι δύο υποψήφιοι δεν βρήκαν ούτε μία ψήφο στην κάλπη με το όνομά τους (!!!)

Ακολουθεί η πλήρης σταυροδοσία για τους υποψήφιους της “Δύναμης Αλλαγής” σε όλο το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  .



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: