slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μύκονος Πρώτη Ξανά : "Μην τα λέτε όπως θέλετε. Να τα λέτε όπως είναι!". Στην υγεία των συνανθρώπων δεν χωρούν πολιτικές σκοπιμότητες.



Την στιγμή που ο απερχόμενος δήμαρχος μιλά για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος της Μονάδας αιμοκάθαρσης στη Μύκονο θα πρέπει να κοιτάζει όχι στην κάμερα αλλά στον καθρέφτη του.
Τον ακούμε να λέει και να γράφει διάφορα προσπαθώντας απεγνωσμένα να πείσει για τις ενέργειές του, όταν έχουν περάσει μήνες από την συζήτηση του θέματος και την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αλήθεια είναι μία και δεν αφορά καμία ενέργεια του κ. Κουκά.
Από την προχθεσινή μετάβαση του επικεφαλής του συνδυασμού μας Χρήστου Βερώνη στην Αθήνα και τις επαφές του για το θέμα, έγινε γνωστό ότι βρίσκεται καιρό τώρα στο γραφείο του Υπουργού, ειδική Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του θέματος των Μονάδων Αιμοκάθαρσης σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτήν, ενώ σήμερα για την λειτουργία της Μονάδας απαιτείται στα νοσοκομεία παρουσία ειδικού γιατρού νεφρολόγου, με τη Νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, οι Μονάδες Αιμοκάθαρσης θα μπορούν να λειτουργούν με την παρουσία παθολόγου, ο οποίος θα πρέπει να έχει τρίμηνη προϋπηρεσία σε Μονάδα Νεφρού.
Με την ψήφιση της συγκεκριμένης ρύθμισης, θα δοθεί η δυνατότητα τόσο σε νοσοκομεία, όσο και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, όπως και της Μυκόνου, να συνεχίσουν την λειτουργία τους.
Η ενημέρωση γίνεται με σεβασμό στους συνανθρώπους μας, προκειμένου να σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο λεπτού θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: