slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενα δικό μας παιδί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο… Καθηγήτρια για την ακρίβεια



Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Καθηγήτρια η Ναξιώτισσα Ελένη Στάη
Ενα δικό μας παιδί σετο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο… Καθηγήτρια για την ακρίβεια

Ο λόγος για την Ελένη Στάη..

Η Δρ. Ελένη Στάη, κόρη του Γεωργίου Στάη και της Μαρίας Χωριανοπούλου, από Κωμιακή και Απόλλωνα Νάξου, διορίστηκε ως Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Η Δρ. Ελένη Στάη έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το ΕΜΠ το 2009, το Πτυχίο Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2013, το Μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες από το ΕΜΠ το 2014 και το Διδακτορικό Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ το 2015.

Το διάστημα από το 2016 έως το 2020 ήταν Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης στην Ελβετία (EPFL – École Polytechnique Fédérale de Lausanne) ενώ από το 2020 έως το 2023 ήταν Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης στην Ελβετία (ETHZ – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich).

Έχει συσυγγράψει πάνω από 55 επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια καθώς και ένα επιστημονικό βιβλίο.
Από naxospress

Δεν υπάρχουν σχόλια: