Ο βουλευτής ζήτησε να απλοποιηθούν τα πράγματα όταν μιλά το κόμμα στους πολίτες και να εξηγεί π.χ. γιατί υπάρχει αισχροκέρδεια, προτείνοντας ταυτόχρονα ρεαλιστικές λύσεις. Ειδικά για την οικονομία, σημείωσε ότι το κόμμα δεν έπεσε μέσα στις εκτιμήσεις του την τελευταία διετία, ενώ για τα νομοσχέδια ζήτησε περισσότερη δουλειά, συντονισμό και καθαρές θέσεις.

Η ένταση για τα εργασιακά

Ένταση επικράτησε και όταν συζητήθηκε η στάση του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο εργασιακό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συζήτηση ασκήθηκε κριτική στην "επιφύλαξη" που δηλώθηκε στην επιτροπή, κάτι που μετατράπηκε σε καταψήφιση στην Ολομέλεια.

Π.χ. ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε αντιρρήσεις, λέγοντας ότι η συζήτηση μετατράπηκε σε δίπολο ΝΔ - ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ κατέληξε κοντά στις απόψεις του ΚΚΕ. Ο ίδιος ρώτησε τον αρμόδιο τομέαρχη και βουλευτή, Γιώργο Μουλκιώτη αν μίλησε με τους εκπροσώπους της εστίασης και εκείνος του απάντησε αρνητικά, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής να σχολιάζει ότι το νομοσχέδιο αφορούσε 500 χιλιάδες οικογένειες της εστίασης σε όλη την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε να μην μπορεί να αναγνωρίσει τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της εργασίας.

Από την πλευρά της η γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη πέταξε αλλού το μπαλάκι των ευθυνών, λέγοντας ότι η απόφαση για την επιφύλαξη ήταν του αρμόδιου βουλευτή και τομεάρχη Γ. Μουλκιώτη, ο οποίος διαβουλεύτηκε με τον τομέα του κόμματος και τους νομικούς συμβούλους, κάποιοι εκ των οποίων έχουν στενή σχέση με τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν, κορυφαίο στέλεχος μίλησε απότομα στην κ. Λιακούλη, αφήνοντας έκπληκτους τους παριστάμενους, με αποτέλεσμα η βουλευτής Λάρισας να ταραχτεί και να φτάσει στο σημείο να βάλει τα κλάματα.

Τι αποφασίστηκε

Σύμφωνα με πηγές της ηγεσίας του κόμματος, "κοινός τόπος των τοποθετήσεων στην Κ.Ο. ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ηττήθηκε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση είναι εδώ, ίδιος, απλά με άλλο περιτύλιγμα", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Κατά τίς ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος και οι βουλευτές συνδιαμόρφωσαν έναν οδικό χάρτη για το επόμενο δίμηνο με παρεμβάσεις στη Βουλή και την κοινωνία . Θα επικεντρωθεί στα θέματα της υγείας, του αυξημένου κόστους διαβίωσης, τα αγροτικά και την αποκατάσταση των πληγεισών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες περιοχών.

Επ' αυτών το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δέσμη προτάσεων, με πολιτικές δράσεις, καθώς σημασία για το ΠΑΣΟΚ έχει η ανάδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, εκτίμησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συζήτηση με τους βουλευτές.

Πηγή: TheToc.gr  από capital.gr