slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνέντευξη στην Εφημερίδα το Καρφί






Να δουλέψουμε για τα νησιά μας και όχι να κάνουμε δουλειές με αυτά!

Συνέντευξη στην Εφημερίδα το Καρφί και στον Χρήστο Δρούζια


Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα "Το Καρφί", ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Νικηφόρος Παπανικόλας, ξεδίπλωσε για άλλη μια φορά το αφήγημα και το όραμα της προσπάθειας της παράταξης του. "Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας με γνώμονα τα νησιά μας και όχι κομματικές παρωπίδες. Για τους συμπολίτες μας αξίζει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για το έργο της υφιστάμενης περιφερειακής αρχής, υπογράμμισε ότι: "Πέτυχαν πολλά στον τομέα της επικοινωνίας και συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία. Υστερούν, όμως, αισθητά στις προτεραιότητες των νησιών μας, ιδιαίτερα των μικρότερων σε μέγεθος αλλά εξίσου σπουδαίων".


Καταγράφοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος του, σημείωσε ότι: "Όραμα μας είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναδειχθεί σε πόλο γνώσης, καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και νέων τεχνολογιών με απελευθέρωση των ανθρώπινων, παραγωγικών και πολιτικών δικτύων των νησιών μας".


Τέλος, τόνισε ότι ο συνδυασμός «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» απαρτίζεται από ανθρώπους της κοινωνίας, της αγοράς, των νησιών μας που βιώνουν τα ίδια προβλήματα, επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευθούν για να δουλέψουμε για τα νησιά μας και όχι να κάνουμε δουλειές με τα νησιά μας".


Ακολουθεί η συνέντευξη στον Χρήστο Δρούζια:


Κύριε Παπανικόλα, τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να διεκδικήσετε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;


Η συμμαχία πολιτών «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» πηγάζει από την ανάγκη πολλών ανθρώπων των νησιών μας να δουν κάτι να αλλάζει, εδώ, στον τόπο μας. Φιλοδοξούμε να εκπροσωπήσουμε όσους ζουν απομονωμένοι και δεν εκφράζονται από την υφιστάμενη κατάσταση, όλους αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα υπό το πέπλο της επικοινωνιακής διαχείρισης. Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας με γνώμονα τα νησιά μας και όχι κομματικές παρωπίδες. Για τους συμπολίτες μας αξίζει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.  


Πως κρίνετε το έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής; Που πέτυχε και  πού, αντιστοίχως, απέτυχε.

 

Το έργο της υφιστάμενης Περιφερειακής Αρχής το κρίνουν καθημερινά οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μας στα Δωδεκάνησσα και τις Κυκλάδες. Η καθημερινή τους αγωνία μας ώθησε στην προσπάθεια μας. Και είμαστε σήμερα εδώ. Δεν θα είμαστε αφοριστικοί. Πέτυχαν πολλά στον τομέα της επικοινωνίας και συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία. Υστερούν, όμως, αισθητά στις προτεραιότητες των νησιών μας, ιδιαίτερα των μικρότερων σε μέγεθος αλλά εξίσου σπουδαίων.



Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;


Όραμα μας είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναδειχθεί σε πόλο γνώσης, καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και νέων τεχνολογιών με απελευθέρωση των ανθρώπινων, παραγωγικών και πολιτικών δικτύων των νησιών μας. Το Νότιο Αιγαίο να γίνει ένα κέντρο ποιοτικής και βιώσιμης γεωργίας. Να αποτελέσει έναν ελκυστικό, βιώσιμο και αειφόρο προορισμό μέσω εστιασμένων χωρικών αναπλάσεων, ρύθμισης των ζωνών δόμησης, σχεδίων περιβαλλοντικής διαχείρισης και ενεργειακών κοινοτήτων. 

Ένας Κόμβο πληροφόρησης, που θα αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δημιουργία προηγμένων Digital Hubs σε κάθε προορισμό.

Μια Περιφέρεια εξωστρεφή, ελκυστική για παραμονή, επενδύσεις και εργασία με σεβασμό στο περιβάλλον.

Μια Περιφέρεια που διεκδικεί τους Ευρωπαϊκούς πόρους που της αναλογούν για την ανάπτυξη της.

Μια Περιφέρεια με βιώσιμη διαχείριση του μεταναστευτικού χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς και επικίνδυνες κορώνες.

Μια Περιφέρεια με αναβαθμισμένα συστήματα εκπαίδευσης και  κατάρτισης των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα, προκειμένου να γίνει ελκυστικός και ποιοτικός προορισμός.

Μια Περιφέρεια συνεργασίας και διαλόγου με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, με κουλτούρα ανοικτής διοίκησης.


Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας σχετικά με την ανομία και την αυθαιρεσία στις παραλίες;

 

Σε όλα τα ζητήματα παραβατικότητας, ανομίας, αυθαιρεσίας, θέση μας είναι η εφαρμογή του νόμου. Πιστεύω είναι η θέση κάθε υγειούς σκεπτόμενου πολίτη σε μια οργανωμένη κοινωνία. Οι νόμοι, εκτός από το να ψηφίζονται, πρέπει να ελέγχονται αν εφαρμόζονται. Μπορούμε να έχουμε οργανωμένες παραλίες στο πλαίσιο του οριοθετημένου χώρου. Δεν μπορεί όμως να ερχόμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ο Δημοσιος χώρος στις παραλίες είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση.


Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει ο συνδυασμός σας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για ποιους λόγους να σας εμπιστευτούν οι πολίτες;

 

Ο συνδυασμός μας «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» απαρτίζεται από ανθρώπους της κοινωνίας, της αγοράς, των νησιών μας που βιώνουν τα ίδια προβλήματα, επιθυμούν και μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευθούν για να δουλέψουμε για τα νησιά μας και όχι να κάνουμε δουλειές με τα νησιά μας. Πιστεύουμε ότι εύκολα αντιλαμβάνονται τι διαφορετικό πρεσβεύουμε και μπορούμε να προσφέρουμε. 


Viber

Δεν υπάρχουν σχόλια: