slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάθε Τρίτη Tιπ πολιτικής επικοινωνίας

Tου Θανάση Παπαμιχαήλ Επικοινωνιολόγος & Σ.Ο.Π.Α. (Συγγραφέας Οδηγών Πολιτικής Αυτοβελτίωσης)
Τ ο παιχνίδι της διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου μετά την ξαφνική δήλωση του μέχρι τώρα αρχηγού ότι αποσύρεται από την προεδρία του κόμματος. Φευγάτος αλλά ωσεί παρών! Το έργο το έχουμε ξαναδεί, όπως και εκχωρήσεις σε δαχτυλίδια και εσωκομματικές εκλογές από τη βάση. Ήδη στο παιχνίδι, στην κούρσα διαδοχής, μπαίνουν αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, να το «παίξουν» διάδοχοι, δελφίνοι, δύναμει αρχηγοί διαφόρων τάσεων και συνιστωσών, ο καθένας με την ιστορία, τις χάρες, τις στραβές και αδυναμίες που κουβαλάει. Θα κερδίσει αυτός ή αυτή που θα κάνει γκελ στην κοινωνία του κόμματος που ψηφίζει. Έχει «πέρασμα», καλή έσωθεν γνώμη, γαλλικά, πιάνο και γνώσεις τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας και τα εχέγγυα ότι μπορεί να κερδίσει εκλογές. Μια ματιά στο σημερινό Νο3 τιπ τα λέει όλα. Αλλά και στο πρώτο σημερινό τιπ όποιος ή όποια κάνει διόρθωση στο στραβοπάτημα που είχε κάνει έχει αρκετές πιθανότητες. Λάθη κάνουμε όλοι και ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με την πολιτική. Η διόρθωση του λάθους είναι απαραίτητη και φυσικά αν καταφέρει και να βρει μια έξυπνη φράση, όπως αναφέρεται στο τελευταίο τιπ, σίγουρα θα ξεχωρίσει.
Απαραίτητος ο Οδηγός Πολιτικής Επικοινωνίας «Ευ Πολιτεύεσθαι» με 333+1 tips και έξυπνες φράσεις.
1.Στην πολιτική πιθανό «στραβοπάτημα» είναι αναμενόμενο. Μεγαλύτερη σημασία έχει όμως ο τρόπος να καταφέρεις να ορθοποδήσεις χωρίς να δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα. Να κλείσει γρήγορα ο κύκλος του λάθους, της «στραβής στη βάρδια»!
2.Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, για να ανέβεις πιο ψηλά, σε μεγαλύτερα αξιώματα, ίσως χρειαστεί κάποιες φορές να επανεφεύρεις τον εαυτό σου.
3.Στις εκλογές δεν χρειάζεσαι μόνο ένα πολύ καλό βιογραφικό -προσωπικό και πολιτικό- αλλά και «πέρασμα» στην κοινωνία. Το βεληνεκές σου παίζει σημαντικό ρόλο για να κερδίσεις την ψήφο των πολιτών και να κάνει γκελ το πρόσωπό σου.
4.Ο διαδικτυακός στρατός των κομμάτων εξουσίας, άλλοτε με τα ντεσιμπέλ και την τοξικότητα που εκπέμπουν, σε φέρνουν στο ζενίθ της εξουσίας και άλλοτε στο ναδίρ, δηλαδή σε καταποντίζουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
5.Η επίκληση της αλληλεγγύης δεν σε κάνει και απαραίτητα αλληλέγγυο.
6.Στην πολιτική για να μην περνάς κάτω από το ραντάρ προτίμησε να βάζεις ρεαλιστικούς στόχους και όχι μαξιμαλιστικούς. Κινδυνεύεις με γελοιοποίηση.
7. Μετά την «αγωγή αγνότητας» στα σχολεία ακολουθεί και η «ζώνη αγνότητας» για τις δεσποινίδες και κυρίες όπως στα χρόνια των «σταυροφοριών».
8.Η διαμαρτυρία ενός πολιτικού κόμματος είναι μέσον και όχι σκοπός πολιτικής ύπαρξης και ανόδου στην εξουσία.
9.Στην τηλεόραση τα «νούμερα» φέρνουν νούμερα με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στον πάτο της ποιότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων χάριν της τηλεθέασης και του κέρδους.
10. Μια πολιτική ατάκα που τα λέει όλα ακούστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής ως πρώτη ένδειξη του τι θα πρέπει να περιμένουμε από τη νέα «ακραία» σύνθεση της Βουλής για «διακονιάρηδες εφήμερης Δημοσιότητας».
Καταπληκτική, κάνει για 100 έξυπνες ατάκες.
11.Στις προγραμματικές δηλώσεις τής εκάστοτε κυβέρνησης τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να τοποθετούνται απέναντι σε αυτές, όχι να επαναλαμβάνουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους.
Οι εκλογές τελείωσαν! Περισσότερα τιπ θα βρείτε στον Οδηγό Πολιτικής Επικοινωνίας «Ευ Πολιτεύεσθαι» 333+1 tips. Για παραγγελίες και περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο email grammateia@nkmediagroup.gr ή στα τηλέφωνα 2109568066, 6932266217

Δεν υπάρχουν σχόλια: