SeaRocks Kedros |
Δύο νέες και πολυσυζητημένες γαστρονομικές αφίξεις στον Αμπελά της Πάρου, με την υπογραφή του Chef Γιάννη Παρίκου
SeaRocks και Kedros: η ανάδειξη της σύγχρονης και διαχρονικής ελληνικής κουζίνας με δημιουργικότητα και εξαιρετικές τεχνικές μέσα από δύο τελείως διαφορετικά μεταξύ τους εστιατόρια..
Πάρος, 29 Ιουνίου 2023 – Ο πολυβραβευμένος σεφ Γιάννης Παρίκος και οι γαστρονομικές του δημιουργίες ήδη υποδέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο στον Αμπελά της Πάρου.
SeaRocks και Kedros έρχονται να προστεθούν στην κοσμοπολίτικη Πάρο, ανεβάζοντας τον πήχη της γαστρονομικής προσφοράς των Κυκλάδων με φρέσκιες προτάσεις.
SeaRocks
Με την δική του απάνεμη παραλία, τo SeaRocks είναι ένα all day beach restaurant, ανοιχτό και για δείπνο, που δίνει βαρύτητα στη γευστική εμπειρία του επισκέπτη.
Η ατμόσφαιρα του εστιατορίου είναι ήρεμη και χαλαρωτική με την εντυπωσιακή πέργκολα στις αποχρώσεις του ανοιχτού μπεζ να κάνει παιχνίδια με τις ακτίνες του ήλιου και τους ξυλόφουρνους στην ανοιχτή κουζίνα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Το μενού είναι μία φρέσκια food-to-share πρόταση με δημιουργικά πιάτα που συνδυάζουν τις ελληνικές, γνώριμες γεύσεις με μοντέρνες, γευστικές εκπλήξεις.
Ο σεφ αξιοποιεί στο μέγιστο τις απλές πρώτες ύλες, τις αποδομεί και τις επανασυνθέτει καταφέρνοντας να πάρει το μέγιστο της γεύσης τους. Ως αποτέλεσμα, προσφέρει πιάτα που τιμούν τις ρίζες του τόπου και προάγουν μια γαστρονομική συζήτηση για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την διαχείριση των πρώτων υλών.
Έτσι, με δημιουργικότητα και εξαιρετικές τεχνικές βλέπουμε το ψητό χταπόδι να σερβίρεται με muhammara από πιπεριές Φλωρίνης και χαρίσα με μελάνι, και τα baby καλαμαράκια με αϊολί yuzu με μελάνι.
Γνωστός για τις ωμοφαγικές του δημιουργίες, ο Γιάννης Παρίκος μένει πιστός στη φήμη του και συνοδεύει τον τόνο ταρτάρ με καπνιστή φάβα, ο φρέσκος αστακός γίνεται σεβίτσε με ντοματίνια, jalapeno, yuzu και χυμό ντομάτας και το φαγγρί καρπάτσιο σερβίρεται με αχινό.
Στους ξυλόφουρνους σιγοψήνονται παριανή ρεβυθάδα με χταπόδι, αρνάκι για 12 ώρες, παραδοσιακά γεμιστά αλλά και αστακός γιουβέτσι.
Στην παραλία κάποιος μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα γαλαζοπράσινα νερά, αποφεύγοντας τους Κυκλαδίτικους ανέμους καθώς το λιμανάκι προσφέρει απάγκιο. Στις ξαπλώστρες, κάτω από τις σκιερές ομπρέλες τα πιάτα απολαμβάνονται με τη φυσική αρμύρα της θάλασσας.
Μετά τη δύση του ηλίου και καθώς η περιοχή του Αμπελά ησυχάζει, το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό για ένα δείπνο παρέα με αγαπημένους δίπλα στη θάλασσα, σαν μια ανεπίσημη γιορτή.
«Σε αυτό το νέο μου εγχείρημα θέλησα να εκφράσω τον εαυτό μου μαγειρικά και να προσφέρω πιάτα στο κέντρο του τραπεζιού τα οποία θα γίνουν το έναυσμα για μια ωραία συζήτηση και να έρθουμε οι άνθρωποι πιο κοντά. Έχω δώσει βαρύτητα στις πρώτες ύλες και στη γεύση. Για να δώσουν οι επισκέπτες τη βαρύτητα στους ανθρώπους δίπλα τους, να μοιραστούν πιάτα, να δοκιμάσουν περισσότερες γεύσεις» δηλώνει για το SeaRocks ο συνιδιοκτήτης, δημιουργός του μενού και σεφ, Γιάννης Παρίκος. Και συνεχίζει «Θεωρώ ότι το φαγητό πέρα από γευστική απόλαυση, έχει την δύναμη να συνδέει τους ανθρώπους και προσωπικά οι καλύτερες μου αναμνήσεις από τα καλοκαίρια είναι καθισμένος γύρω από μεγάλα τραπέζια με φίλους. Αυτό είναι που θέλω να προσφέρω».
Κedros
Ένα μεζεδοπωλείο που μοιάζει βγαλμένο από το παρελθόν, ήσυχο και απομακρισμένο από την βαβούρα, με τραπεζάκια κάτω από αιωνόβιους κέδρους και ακουμπισμένο πάνω στα βράχια της θάλασσας.
Με θέα το Αιγαίο, την Νάξο και την Ηρακλεία, ο συνιδιοκτήτης και σεφ του Kedros, Γιάννης Παρίκος, σερβίρει καθαρόαιμα ελληνικά μεζεδάκια με νοστιμιά και απλότητα, σε ένα μαγαζί που ενσαρκώνει το πνεύμα περασμένων δεκαετιών και αναβιώνει την ελληνική κληρονομιά της ταβέρνας.
Χωρίς μενού πολλών σελίδων, ευφάνταστες παραλλαγές και εντυπωσιακά στησίματα, τα πιάτα εδώ είναι λίγα και μιλάνε στην καρδιά.
Απλά υλικά, μαγειρεμένα με μεράκι, αγάπη και αυθεντικότητα, σαν να είναι από την καλύτερη μαγείρισσα της οικογένειας. Αλλά έβαλε και ο γιός της το χέρι του, που τυγχάνει να είναι επαγγελματίας μάγειρας.
Ντολμαδάκια με γιαούρτι και άνηθο, πιτάκια με ανθότυρο και μέλι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, μπιφτεκάκια, γαρίδες σαγανάκι, μπακαλιάρος σε κουρκούτι με μαύρο σκόρδο.
Κερασμένο, το γνωστό σε όλους υποβρύχιο σε παγωμένο νερό και για όποιον θέλει περισσότερη γλύκα υπάρχει το γιαούρτι με παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού και πορτοκαλόπιτα με παγωτό μαστίχας.
Ο σεφ Γιάννης Παρίκος αναφέρει σχετικά με το Kedros: «Eδώ βρίσκονται οι ρίζες μου, η καταγωγή μου, τα παιδικά μου χρόνια. Αυτό το μεζεδοπωλείο ξυπνάει τις αναμνήσεις μου. Η τοποθεσία και η θέα είναι τόσο δυνατά που επιβάλουν στα πιάτα να είναι ταπεινά. Η κουζίνα και το φαγητό είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και εγώ είμαι υπέρμαχος των δημιουργικών παραλλαγών σε παραδοσιακές συνταγές. Αλλά είμαι και πολύ χαρούμενος που με αυτό το μαγαζί επιστρέφω και προσφέρω τις ανεξίτηλες μνήμες από το φαγητό στο χωρίο μου, την Γλύφα, και μια ελληνικότητα που δεν θέλω να χαθεί»
-ΧΧΧΧ-
Φωτογραφικό υλικό για το SeaRocks
Πατήστε εδώ
Φωτογραφικό υλικό για το Κedros
Πατήστε εδώ
Για το φωτογραφικό υλικό: ©cp_sofikitis
Σχετικά με τον Γιάννη Παρίκο
24 χρόνια πριν, ο Γιάννη Παρικός έκανε τα πρώτα μαγειρικά του βήματα στην κουζίνα του Baρούλκο και στη συνέχεια στη Σπονδή και γρήγορα άνοιξε τα φτερά του για το εξωτερικό. Δούλεψε στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin “Epicure” στο Παρίσι καθώς και στο “Sea Grill” με δύο αστέρια Michelin στις Βρυξέλλες.
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 2009, ανέλαβε τo εστιατόριο “Hytra” παίρνοντας το πρώτο του αστέρι Michelin.
Στην δεκαετία που ακολούθησε πήρε τα ηνία στο εστιατόριο “Water” καθώς και το ξενοδοχείο «Sani Asterias» στο Sani Resort στην Χαλκιδική, το εστιατόριο “Cash” και το ξενοδοχείο “Life Gallery” στην Αθήνα.
To 2017, επέστρεψε και ανάλαβε την κουζίνα καθώς και τη δημιουργία του νέου μενού στο Βαρούλκο, παίρνοντας το δεύτερο αστέρι Michelin.
Σήμερα, εκτός από τα νέα εστιατόρια στην Πάρο, είναι συνιδιοκτήτης και Executive Chef σε τρία εστιατόρια στην Costa Navarino, το Kooc Secrets, Souvlakerie και Kafenio & Deli.
Επίσης, είναι ο δημιουργός των μενού στο “Rocabella” Hotel στη Σαντορίνη, στον όμιλο “Semeli” στη Μύκονο, στο “Τhyme” εστιατόριο στην Κω και στο “Iguazu” στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες
info@parikos.gr , 697 01 21 502
Για φωτογραφικό υλικό για το SeaRocks πατήστε εδώ
Για φωτογραφικό υλικό για το Κedros πατήστε εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο info@parikos.gr ή στο 697 01 21 502
Με εκτίμηση,
Giannis Parikos Team
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου