slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μητσοτάκης: «Σκληρή δουλειά, καμία έπαρση ή αλαζονική συμπεριφορά»-Αύριο ορκίζεται, το απόγευμα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση-Πότε ανοίγει η Βουλή

 


Οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ μετά την σαρωτική νίκη

Σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 40,45 και διαφορά 22,61 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα για σκληρή δουλειά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων χωρίς έπαρση ή αλαζονικές συμπεριφορές έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Κλείνει ο κύκλος της τοξικότητας που δίχαζε την πατρίδα. Ευχαριστώ για τη στήριξη, Αυξάνεται η ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις ελπίδες του. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Θα μείνω πιστός στο καθήκον με σκληρή δουλειά χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά. Θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η δεύτερη θητεία μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Αύξηση μισθών, μείωση ανισοτήτων, καλύτερη Υγεία. Εχουμε το σχέδιο να τα κάνουμε πράξη. Από αύριο η νέα κυβέρνηση θα κάνει πράξη αυτό που είπε η κάλπη. Ο λαός μας έδωσε ασφαλή πλειοψηφία, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα.
Οταν πριν από 20 χρόνια έκαναν τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική δεν φανταζόμουν να είχα αυτήν την τιμή και την ευθύνη να είμαι δεύτερη φορά αυτοδύναμος πρωθυπουργός. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συνεργάτες μου, όμως το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένεια μου. Με κράτησαν προσγειωμένο και όπως λέει και ο ποιητής "να ονειρεύεσαι μπορείς χωρίς να γίνει δούλων των ονείρων". Από αύριο το πρωί σηκώνουμε τα μανίκια. Μία πατρίδα με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους. Ξημερώνει για αύριο μία καλύτερη ημέρα για την πατρίδα».


Σαρωτική νίκη της ΝΔ

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η επόμενη Βουλή αναμένεται να είναι οχτακομματική με την Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται τελικά εντός της νέας Βουλής με την ενσωμάτωση στο 77,15%.

Τα αποτελέσματα κατά το Υπουργείο Εσωτερικών

ΝΔ: 40,45
ΣΥΡΙΖΑ: 17,83
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: 12,13
ΚΚΕ: 7,55
Σπαρτιάτες: 4,72
Ελληνική Λύση: 4,52
ΝΙΚΗ: 3,75
Πλεύση Ελευθερίας: 3,13

Σε επίπεδο εδρών τα ποσοστά «μεταφράζονται» ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 158
ΣΥΡΙΖΑ 47
ΠΑΣΟΚ 32
ΚΚΕ 20
Σπαρτιάτες 13
Ελληνική Λύση 12
Κόμμα Νίκη 10
Πλεύση Ελευθερίας: 8

Αύριο ορκίζεται ο Μητσοτάκης, το απόγευμα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση -Πότε ανοίγει η Βουλή


Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός μετά και τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και από αύριο το πρωί της Δευτέρας επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Τη Δευτέρα λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αποδεχθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς για την παράδοση-παραλαβή.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 27 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο είχε διαλυθεί το προηγούμενο Κοινοβούλιο, είχε ορίστηκε ως ημέρα ορκωμοσίας της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023 στις 11.00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) θα γίνει η θα ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής και θα ορκιστούν και οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, θα διαρκέσουν τρεις ημέρες όπως προβλέπεται και το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: