slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

https://naxospress.gr/
Ειδική συνεδρίαση με θέμα “Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) οικονομικού έτους 2023 Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου (Δ.Λ.Τ.Ν)”.
Αποτέλεσμα: Με πλειοψηφία (“κατά” ψήφισε η “Λαϊκή Συσπείρωση” και η “Δύναμη Δημιουργίας”) πέρασε το Πλαίσιο Δράσης για το 2023 κάτι που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.



Τι έγινε; Πολύ απλά ενώ όλοι περίμεναν ότι θα ήταν μία τυπική συνεδρίαση λίγων λεπτών (σ.σ. ξεκίνησε σχεδόν με 30 λεπτά καθυστέρηση λόγω καθυστέρησης στην άφιξη των συμβούλων) η τοποθέτηση του κου Λεονάρδου Χατζηανδρέου με σημείο αναφοράς τις εξελίξεις στο λιμάνι (συνεδρίαση της ΕΣΑΛ, έργα αυτή τη περίοδο) έφερε αντιδράσεις.

Ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και νυν πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκος Σέργης ήταν επιθετικός λέγοντας “τι συζητάμε για το ΠΕΑΛ από τη στιγμή που δεν το έχετε ψηφίσει” ενώ σημείωσε ότι οι “φορείς και οι αρμόδιοι έκαναν τις τοποθετήσεις τους για μία μελέτη που τρέχει εδώ και πέντε χρόνια”… Στη συνέχεια μάλιστα σημείωσε ότι για ένα “τόσο σημαντικό θέμα υπάρχει μικροπρέπεια από τους συνδυασμούς, όταν εμείς κοιτάζουμε το γενικό καλό του νησιού”…



Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Μαράκης – από την παράταξη “Μαζί Αλλάζουμε” – και ζητώντας “συγνώμη” γιατί η συνεδρίαση ουσιαστικά είναι εκτός θέματος, απάντησε στα “κατηγορώ” του κου Σέργη κάνοντας αναφορά στην σημερινή κατάσταση στους δρόμους της Νάξου… Σημείωσε δε “αφού ενδιαφέρεστε για το καλό του νησιού γιατί δεν φέρνετε την ανάθεση χωροθέτησης νέου λιμανιού” τονίζοντας ότι απλά “δεν το θέλετε το νέο λιμάνι”… Και κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρέπει η δημοτική Αρχή να προκαλεί γιατί πολύ απλά υποβαθμίζει το νησί.

Κι ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο κο Λιανό, όταν αυτός ξεκίνησε την τοποθέτησή της με την φράση “υπάρχουν παραμυθάδες και πρέπει να πούμε την αλήθεια”, ο Βασίλης Βρούτσης – επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι ο χρόνος περνάει με τοποθετήσεις εκτός ουσίας. Ζήτησε δε να γίνει άμεσα η ψηφοφορία και μετά να συνεχιστεί η συζήτηση.

Οι τόνοι ανέβηκαν σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο με αρκετές βαριές κουβέντες, πριν ο κος Βρούτσης αποχωρήσει..



Ο κος Λιανός στη δική του τοποθέτηση ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος στο αλιευτικό καταφύγιο μπροστά στην Μυρτυδιώτισσα. Απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι το λιμάνι δεν είχε νομιμοποίηση και δεν μπορούσαν να γίνουν έργα. Οσο για το θέμα των έργων στην έξοδο του λιμανιού ανέφερε ότι έγινε τη συγκεκριμένη περίοδο γιατί το υπέδαφος έπρεπε να είναι στεγνό από βροχές. Ενώ και για τους Τουμπακάδες και την καθυστέρηση του έργου (αγωγός που ενώνει το Σαγκρί με το Αγερσανί) τόνισε ότι οφείλεται στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι εργάτες λόγω του υπέδαφους με αποτέλεσμα να σκάψουν βαθύτερα…

Δείτε το video από τη συνεδρίαση

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: