slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαυρογιάννης : αψηφώντας την ετυμηγορία του Ναξιακού Λαού έκαναν τα πάντα για την αλλαγή του Προέδρου της Κοινότητας Νάξου.

 

Μετά την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 79Α του Νόμου 3852/2010, το οποίο προβλέπει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο Πρόεδρος μίας Κοινότητας –ακόμη και αν πρόκειται για την Κοινότητα της έδρας του Δήμου- τελικά δεν εκλέγεται άμεσα από τον λαό αλλά έμμεσα από το Συμβούλιο της Κοινότητας (η Δημοκρατία των λίγων…), δεν ασκώ πλέον το αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας Νάξου μέχρι και το τέλος της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου (31.12.2023).

Αυτό το άρθρο προβλέπει δηλαδή ότι ακόμη και αν ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος σύμβουλος μίας Κοινότητας της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής έχει πάρει περισσότερες αθροιστικά ψήφους από τους 2 εκλεγμένους συμβούλους των άλλων συνδυασμών δε θα ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου αν δεν ψηφιστεί από τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας. Και για να το αναλύσω με αριθμούς ψήφων:

Μαυρογιάννης Ευθύμιος από την 1η Παράταξη = 590

2ος Σύμβουλος από την 1η Παράταξη = 486

3ος Σύμβουλος από την 1η Παράταξη = 420

4ος Σύμβουλος από την 1η Παράταξη (μη εκλεγμένος) = 305

1ος + 2ος Σύμβουλος από τη 2η Παράταξη : 280+227 = 507!!!

1ος + 2ος Σύμβουλος από τη 3η Παράταξη : 227+218 = 445!!!

Οπότε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου ψηφίστηκε ο 5ος σε σειρά ψήφων!!!

Και γι’ αυτούς που λένε ότι η παράταξη Λιανού δεν είχε το 50%+1,παρατηρώντας απλά τα ποσοστά θα δείτε ότι ούτε οι 2 επόμενοι συνδυασμοί (κ. Χατζηανδρέου και κ. Βρούτση) δεν είχαν μαζί καν το ποσοστό του Δημάρχου!!!

Παράταξη κ. Λιανού = 2.763 ψήφοι ποσοστό 48,82%

Παράταξη κ. Χατζηανδρέου = 1.408 ψήφοι ποσοστό 24,88%

Παράταξη κ. Βρούτση = 1.215 ψήφοι ποσοστό 21,47%

Παράταξη κ. Κορρέ = 274 ψήφοι ποσοστό 4,84%

Και φυσικά, τόσο η μείζονα όσο και η ελάσσονα μειοψηφία του Δήμου μας, που διαλαλούν τη Δημοκρατία (!!!), υιοθέτησαν όλο αυτό και αψηφώντας την ετυμηγορία του Ναξιακού Λαού έκαναν τα πάντα για την αλλαγή του Προέδρου της Κοινότητας Νάξου.

Να σας ενημερώσω όμως ότι από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, σεβόμενος τον Ναξιακό Λαό που με τίμησε με την ψήφο του αλλά και όλους τους κατοίκους της Πόλης μας, θα συνεχίσω να παλεύω και να αγωνίζομαι καθημερινά και ακούραστα για το καλό της Κοινότητας που αγαπώ, διαμένω μόνιμα και δραστηριοποιούμαι.

Και γι’ αυτούς που θα αναρωτούνται αν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές… φημολογείται ότι, αν και μόνιμος κάτοικος Χώρας, θα είμαι στο Τοπικό της Κορώνου…

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: