slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Κυκλάδες μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί.




         Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας θεσμοθετήσει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τα θέματα της νησιωτικότητας με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία.
 
         Έχουμε καταφέρει μετά από διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξασφαλίσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για την ανάπτυξη των νησιωτικών λιμενικών εγκαταστάσεων άνω των 200 εκ. Ευρώ και από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης.Ένα σημαντικό ποσοστό αυτού του ποσού θα δοθεί στις Κυκλάδες.

          H  νησιωτικότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί να μην ξεχνάμε ότι τα νησιά αποτελούν το 15% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ενώ το το παραγόμενο ΑΕΠ από τις νησιωτικές περιοχές φτάνει στο 25%.Ο τουρισμός μόνο στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων παράγει το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος όλης της χώρας. Καταλαβαίνει αμέσως κανείς την σημασία που έχουν οι Κυκλάδες για την ελληνική οικονομία.

         Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία η νησιωτικότητα πρέπει να υποστηριχθεί με νέες υποδομές, οι οποίες σαν στόχο θα έχουν έναν βιώσιμο τουρισμό που τα τελευταία χρόνια αλλάζει μορφή με ταυτόχρονη επέκταση της τουριστικής περιόδου και στις 4 εποχές του χρόνου.

       Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη από αυτά που προσφέρει σήμερα, έχοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες περιοχές.Εξαλλου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της μόνιμης κατοικίας από πολίτες άλλων χωρών σε αρκετά από τα νησιά μας.Ειναι ένα μικρό δείγμα τις καλυτερευσης των συνθηκών ζωής.
Η προσπάθειά όμως για την βελτίωση αυτή δεν σταματάει ποτέ. Και αυτό οι Κυκλαδιτες το γνωρίζουν.
Την προηγούμενη τετραετία έγινε μία σημαντική προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών στα νησιά μας παρά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν μέσα σε αυτήν την περίοδο εξαιτίας της πανδημίας.

        Σήμερα έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους Δήμους των Κυκλάδων.
Οφείλουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα για την πληθυσμιακή ενίσχυση των Κυκλάδων και να υπάρχει συντονισμός των υπηρεσιών για τα πιο μικρά Κυκλαδονήσια.

        Για εμάς δεν υπάρχουν ευνοημένα η μη ευνοημένα νησιά, ούτε μεγαλύτερα ούτε μικρότερα. Σε κάθε περίπτωση καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

       Μήν ξεχνάμε ότι οι Κυκλάδες κάνουν πρωταθλητισμό στον τουρισμό.Σε αυτές τις συνθήκες είναι αναμενόμενο να δοκιμάζονται οι υποδομές.Και αυτό είναι ένα γεγονός που θέτουμε ως προτεραιότητα με νέα έργα υποδομής καθώς και τις πρέπουσες ενέργειες.

       Οι Κυκλαδιτες αντιλαμβάνονται το έργο που έχει πραγματοποιηθεί τα 4 τελευταία χρόνια. Αυτό είναι το πλεονέκτημα μας για την επόμενη μέρα και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο μαζί.



Ανθή Χαλκιά
Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: