slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις Κυκλάδες, Μαρία Χανιώτη, επισκέφτηκε στις 12 Μαΐου 2023 τη Σύρο



Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στις Κυκλάδες, Μαρία Χανιώτη, επισκέφτηκε στις 12 Μαΐου 2023 τη Σύρο.

Οι επισκέψεις της κ. Χανιώτη άρχισαν από το νοσοκομείο Σύρου όπου μαζί με τους συνυποψήφιους της Ειρήνη Βλαστάρη, Γιώργο Μαραγκο, Θαλλελαία Καραμολέγκου και Νίκο Συρμαλένιο, συνοδευόμενοι από τον συντονιστή της Ο.Μ. Σύρου Κώστα Βασιλάκη και το μέλος Γιάννη Μαρώτη, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ένωσης Γιατρών Γιάννη Γαβριήλ και Γιάννη Χατζηγεωργίου και με το Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων με επικεφαλής την κ. Κατερίνα Καλογεράκη.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι πλέον στον μέγιστο βαθμό, με αποτέλεσμα κάποια τμήματα να υπολειτουργούν ή να μη λειτουργούν όπως πχ η Μ.Α.Φ, (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), το ογκολογικό τμήμα κ.α τμήματα, κάτι που είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενη επίσκεψη προ 2 μηνών. Στο νοσοκομείο είναι εμφανής η κόπωση του προσωπικού με το εφημεριακό καθεστώς που ισχύει.

Η εμφανής έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και η ανάγκη για μονιμες προσλήψεις καθως και η άμεση ένταξη του στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα είναι ζητήματα που πρέπει άμεσα να τεθούν ως πρώτη προτεραιότητα. Όπως όλοι έθεσαν, η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου Τριτοβάθμιας περίθαλψης το οποίο θα καλύπτει με επαρκή τρόπο τις ανάγκες των Κυκλάδων είναι η λύση που θα διόρθωνε μια σειρά από ζητήματα.

Οι λύσεις που δίνονται από τη διοίκηση είναι εμβαλωματικές και αποσπασματικές. Όπως τόνισε το προσωπικό του νοσοκομείου (ιατρικό και διοικητικό), «δεν υπάρχει αναγνώριση των προβλημάτων από τη διοίκηση και όλα παρουσιάζονται ως καλά γενόμενα». Η κ. Χανιώτη και οι συνυποψήφιοι της ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και το νησιωτικό Ε.Σ.Υ., που αποτελεί δέσμευση για το κόμμα και δεσμεύτηκε να εργαστεί σκληρά για την υλοποίησή του και τη στήριξη του ΕΣΥ γενικότερα.

Επομένη συνάντηση της αντιπροσωπείας ήταν με τον διοικητή του νοσοκομείου όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα της στέγασης του ιατρικού προσωπικού.

Επίσης, κατά την επίσκεψη της στη Σύρο, η κ. Χανιώτη επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου της «ONEX NEORION», όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και συζήτησε με τους εργαζόμενους που την υποδέχθηκαν. Θυμίζουμε ότι χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, το Νεώριο επαναλειτούργησε και μ’ αυτόν τον τρόπο 600 άνθρωποι εργάζονται και βέβαια τονώθηκε και σε μεγάλο βαθμό η οικονομία της Σύρου.

Η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, Μαρία Χανιώτη, επισκέφθηκε και τα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμούπολη, όπου είχε συναντήσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους φορέων, φίλους και μέλη του κόμματος. Την Πέμπτη 11/5 μίλησε στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κυκλάδων στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι.

Η Μαρία Χανιώτη μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Σύρο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καταρχάς, είμαι πολύ χαρούμενη με την επίσκεψή μου στο Νεώριο και αισθάνθηκα υπερήφανη διότι εκεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), με τις ενέργειές της συνεβαλλε ώστε να πάρει «ζωή» η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Ερμούπολης και πολλοί άνθρωποι εντός και εκτός της Σύρου να ζουν απ’ αυτές τις δραστηριότητες.

Παράλληλα όμως δεν μπορώ να μην εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου από τις συνθήκες που επικρατούν στο «Βαρδάκειο & Πρώιο» γενικό νοσοκομείο Σύρου, που έπρεπε να είναι το ασφαλές καταφύγιο κάθε Κυκλαδίτη με πρόβλημα υγείας. Το νοσοκομείο σήμερα έχει πολλά ζητήματα που πρέπει να λυθούν και άμεσα να μετατραπεί σε τριτοβάθμιο έτσι ώστε να αντιμετωπίζει όλες τις επείγουσες καταστάσεις επαρκώς. Πρέπει οι γιατροί να μένουν εδώ και συγχρόνως να εξελίσσονται. Με αυτόν τον τροπο θα γλυτώσουμε τις συνεχείς διακομιδές από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, που τώρα γίνονται με ενδιάμεση στάση στο μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο στα νησιά μας με ότι συνεπάγεται αυτό…

Είδα ξεκάθαρα εργαζόμενους εκεί που είναι εξουθενωμένοι από τις συνθήκες εργασίας, είδα νοσηλευτές σε κατάσταση κατάρρευσης, είδα μια τεχνική Υπηρεσία υποστελεχωμένη, είδα γιατρούς στα όριά τους!

Χρειαζόμαστε ισχυρές δομές υγείας σε όλα τα νησιά, έτσι ώστε, οι νησιώτες να μην νιώθουν πολίτες β κατηγορίας».





Ακολουθήστε το Aigaionews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Νότιο Αιγαίο και όχι μόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: