slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κρήτη – Κυκλάδες: Ενας μισθός δεν φτάνει για ακτοπλοϊκά εισιτήρια (τιμές)

Από το  Naxos Press

Τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου αρχίζουν τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου για τα νησιά. Τα περισσότερα είναι ταχύπλοα και μαζί με τους επιβάτες μεταφέρουν μηχανές και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, φέτος αυτά τα δρομολόγια θα γίνονται από 7 ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα πλοία θα συνδέουν το Ηράκλειο με τη Θήρα, την Ίο, την Πάρο, τη Νάξο, τη Μύκονο, τη Σύρο. 

Οι εταιρείες ποντάρουν κυρίως στον τουρισμό και όχι στους ντόπιους που χρειάζονται έναν μισθό ο καθένας για διακοπές 2-3 ημερών, αν κρίνουμε από τις υψηλότατες τιμές για ένα ταξίδι, ακόμη και για έναν πολύ κοντινό για την Κρήτη προορισμό όπως είναι η Σαντορίνη.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά, όπως μας είπαν τουριστικοί πράκτορες, ότι η τιμή του εισιτηρίου για Σαντορίνη είναι 96 ευρώ για να πας και άλλα τόσα για να γυρίσεις, δηλαδή το συνολικό ποσό φθάνει τα 192 ευρώ.

Το δρομολόγιο για Πάρο και Νάξο με επιστροφή, στοιχίζει 200 το άτομο, για Ίο τα 196 ευρώ και για Μύκονο και Σύρο τα 236 ευρώ το άτομο.

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτές οι τιμές είναι πραγματικά απαγορευτικές για ένα ζευγάρι ή μια μέση ελληνική οικογένεια.

Ένα ζευγάρι που θα αποφασίσει να πάει αυτή την περίοδο ένα τετραήμερο στη Σαντορίνη πρέπει να πληρώσει μόνο για τη μεταφορά περίπου 400 ευρώ, άλλα τόσα για ένα δίκλινο χωρίς πρωινό και στην καλύτερη περίπτωση άλλα τόσα για πρωινό, καφέδες, φαγητό, αλλά και τη μετακίνησή του στο ακριβό αυτό νησί.

Το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια «εκτοξεύεται» ακόμη και με τους πιο συντηρητικούς προϋπολογισμούς. Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι υπάρχει ζήτηση για ταξίδια το Πάσχα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ποια είναι τα δρομολόγια 

1) Το Santorini Palace θα αναχωρεί στις 9 το πρωί και θα συνδέει το Ηράκλειο με τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Μύκονο και κάποιες ημέρες της εβδομάδας με τη Νάξο και τη Σύρο.

2)Το Hellenic Highspeed θα αναχωρεί καθημερινά στις 9 π.μ. από Ηράκλειο για Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Μύκονο.

3)Το Power Jet θα αναχωρεί επίσης κάθε μέρα στις 8 π.μ. για Σαντορίνη, Ίο, Νάξο, Μύκονο, Πάρο.

4)Το Super Runner Jet καθημερινά στις 10 το πρωί θα φεύγει από Ηράκλειο για Σαντορίνη, Νάξο, Μύκονο, Πάρο.

5)To Naxos Jet θα αναχωρεί στις 8.45 π.μ. από Ηράκλειο και θα κάνει το δρομολόγιο Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο.

6) Την 1η Μαΐου αρχίζει τα δρομολόγιά του το πλοίο Santa Irini, το οποίο θα αναχωρεί στις 8.30 το πρωί από Ηράκλειο και θα πηγαίνει στη Σαντορίνη

7) Δρομολόγια από το λιμάνι του Ηρακλείου θα κάνει για πρώτη φορά φέτος από τις 26 Μαΐου το πλοίο Thunder. Θα φεύγει στις 7 το πρωί και θα ταξιδεύει για Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο.

και τέλος Το RapidLink Jet της SEAJETS θα ταξιδεύει από 27 Μάϊου στη γραμμή Ρεθύμνου – Σαντορίνης.

Πηγή: patris.gr
Άννα Κωνσταντουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: