slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης στον ΑΝΤ1: «Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την τιμή τους, τα κόστη τους είναι τεράστια!».

Για την τιμή που θα διαθέσουν οι παραγωγοί της Νάξου τα αμνοερίφιά τους το Πάσχα μίλησαν, στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Ηλίας Κύλης.
Συγκεκριμένα, ο Η. Κύλης εξήγησε πως «για να αντέξουμε, με την ακρίβεια που υπάρχει τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, πρέπει τα αμνοερίφια να φύγουν από εμάς, τους παραγωγούς, στα 9 ευρώ».
Αυτή η αύξηση σε σχέση με πέρυσι (που ο παραγωγός διέθεσε το προϊόν του στα 7,5 ευρώ), σύμφωνα με τον Δ. Καπούνη, οφείλεται στα πολύ αυξημένα κόστη των κτηνοτρόφων, με τον Η. Κύλη να συμπληρώνει: «Τα κόστη δεν πλησιάζονται! Ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα – όλα είναι πανάκριβα. Ζητάμε τα 9 ευρώ όχι για να οικονομήσουμε, αλλά μήπως επιβιώσουμε. Εγώ έχω τα διπλά έξοδα σε σχέση με πέρυσι. Η Πολιτεία δεν έχει βοηθήσει όπως θα έπρεπε την κτηνοτροφία».


Επίσης, ο Δ. Καπούνης επιβεβαίωσε πως «η Νάξος θα έχει τουριστική κίνηση το Πάσχα, ενώ αρχές Απριλίου θα ανοίξουν πολλά καταστήματα στο νησί. Υπάρχουν ήδη κρατήσεις τόσο για το Πάσχα όσο και για το καλοκαίρι».


Τέλος, ο Δ. Καπούνης επιβεβαίωσε ότι, στα τέλη Απριλίου, μετά και από πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας μια εκδήλωση που θα συζητηθεί: «Στις 19-21 Απριλίου η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έχει συνέδριο στην Αθήνα. Μετά και από συνεννόηση με την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, θα έλθουν κατόπιν στη Νάξο 32 δημοσιογράφοι από 22 χώρες για να δουν το νησί και τα προϊόντα του και να καταλάβουν… τι θα πει Νάξος! Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ που μας τίμησε με αυτό και πλέον η Νάξος θα γίνει… παγκόσμια!».



Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: