slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Live στα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στον Δαμαριώνα, που συνδιοργάνωσε η Ε.Α.Σ. Νάξου!





Σήμερα, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο μοναδικό γλέντι που στήθηκε για την Τσικνοπέμπτη στον Δαμαριώνα!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δάμαρις», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Δαμαριώνα και ο Σύλλογος Δαμαριώνα της Αθήνας το διοργάνωσαν.

Τι είχε το γλέντι; Μουσική με παραδοσιακά όργανα, πολύ χορό, τους εκκωφαντικούς Κουδουνάτους που ξόρκισαν κάθε κακό μακριά λίγο πριν έλθει η Άνοιξη και, βέβαια, πλούσιο μενού, στο οποίο πρωταγωνίστησαν κρέατα της Ε.Α.Σ. (τρεις χιλιάδες σουβλάκια, αρνιά, κατσίκια) και τα δύο πιο φημισμένα προϊόντα της, η Γραβιέρα και η Πατάτα Νάξου!

Επίσης, στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αυγοκαλάμαρα, που είναι παραδοσιακό γλυκό των Αποκριών αλλά και οι πολύ ιδιαίτερες και πεντανόστιμες πατάτες γάμου, που μόνο στον Δαμαριώνα μπορεί κανείς να τις βρει!

Τέσσερα μεγάλα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, το Open και το Action 24 συνδέθηκαν ζωντανά με το νησί μας και πήραν... γεύση από το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στον Δαμαριώνα!

Σε ρόλο... ρεπόρτερ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. Στην κάμερα μίλησαν η Πρόεδρος, Μαρίνα Μάκαρη και η εκπρόσωπος του συλλόγου «Δάμαρις», Βούλα Στρούβαλη και ο, έχων καταγωγή από το γραφικό χωριό της Νάξου, δικηγόρος, Ιωάννης Δέτσης.

Δείτε αποσπάσματα:

ΑΝΤ1 (Καλημέρα Ελλάδα)

ΣΚΑΪ (Αταίριαστοι)

Open (Ώρα Ελλάδος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: