slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναφορα Νίκου Συρμαλένιου για την μεταφορά μαθητών Γυμνασίου – Λ.Τ. Κέας


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το Αίτημα του Δήμου Κέας που αφορά τη μεταφορά των μαθητών του Γυμνασίου-Λ.Τ Κέας, που διαμένουν στην Ιουλίδα Κέας και που, όπως φαίνεται από την 229/2019 απόφαση του Δ.Σ. Κέας, το θέμα αυτό απασχολεί τον Δήμο από το 2019. Στην απόφαση αυτή, ο Δήμος ζητούσε από το Υπουργείο Εσωτερικών «τη διαφοροποίηση κατά περίπτωση των ορίων που τίθενται στην ΚΥΑ, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με δημόσια σύμβαση, μαθητές που ζουν σε περιοχές ορεινές, νησιωτικές, όπου δεν υπάρχουν ίδια μέσα της Περιφέρειας ή του Δήμου, ώστε έμπρακτα να στηριχθεί η έννοια της νησιωτικότητας, όσον αφορά τη μεταφορά μαθητών».



Το πρόβλημα επισημαίνουν ξανά με επιστολή τους οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που ζουν στην Ιουλίδα και που αναγκάζονται να μεταφέρονται με ίδια μέσα.


Τέλος, στο αίτημα του Δήμου, τονίζεται ότι οι δύο διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές είναι απαγορευτικές και πεζούς μαθητές και ζητούν την ανεύρεση λύσης προκειμένου: «αφενός να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των μαθητών και αφετέρου αν αποφευχθεί κάθε είδους διάκριση μεταξύ τους.»


Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα: 2023-02-13 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_Μεταφορά μαθητών Γυμνασίου-Λ.Τ. Κέας


Δεν υπάρχουν σχόλια: