slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων με την ηγεσία του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2023 αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ της ΟΣΥΜΙΚ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο ΚΟΥΖΟΥΠΗ Αντώνιο, τον Αντιπρόεδρο ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ Γεώργιο, την Γεν. Γραμματέα ΚΟΥΝΑΝΗ Φραντζέσκα καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Σχοινουσιωτών και Αντιδήμαρχο Σχοινούσας ΝΟΜΙΚΟ Νικόλαο και έπειτα από τις πρόσφατες συζητήσεις με εκπροσώπους μέλη των νησιών των Κυκλάδων πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 








Εκεί συναντήθηκαν με τον Υπουργό κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ιωαννη, τον Υφυπουργό κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ Κωνσταντίνο και με τον Διευθυντή  Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχο ΡΗΓΚΑ Γεώργιο.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ναυτιλιακή σύνδεση των Κυκλάδων και ιδιαίτερα των μικρών νησιών με τον Πειραιά αλλά και ενδοκυκλαδικά .

Εκφράζοντας τις ανησυχίες των κάτοικων των νησιών για την μετακίνηση τους σε μεγαλύτερα νησιά με νοσοκομεία, ιδιαίτερα στη Σύρο, ζητήσαμε την εξεύρεση πλοίου που θα μπορεί να συνδέει συχνότερα τα νησιά των ανατολικών Κυκλάδων με την Σύρο.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα σύνδεσης των νησιών της Μυκόνου και της Θήρας, τα οποία έχουν διεθνή αεροδρόμια, κυκλικά με τα μικρά νησιά των Ανατολικών Κυκλάδων κατά τους θερινούς μήνες.

 


 

 

      Ο Πρόεδρος                                                                              Η Γεν. Γραμματέας

Αντώνης Κουζούπης                                                                   Φραντζέσκα  Κουνάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: