slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τσίπρας: Αποσυρόμαστε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή

Δεν νομιμοποιούμε την εκτροπή – Να αποφασίσουν 10.000.000 Έλληνες, όχι 156 -πιθανώς εκβιαζόμενοι- βουλευτές
Ο κ. Μητσοτάκης, αποδεδειγμένα πια και με τη βούλα της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης Αρχής, είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός.
Το θέαμα στόχων της ΕΥΠ, που στηρίζουν στην ουσία την παρακολούθησή τους, παραμένουν στις θέσεις τους, συντάσσονται με τους αυτουργούς των υποκλοπών, είναι ένα θέαμα που παράγει αποτροπιασμό και πολιτική παρακμή. Μια τέτοια κατάσταση σήψης δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό άνθρωπο.
Δηλώνουμε σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να τη νομιμοποιήσουν.
Ζητάμε, συνεπώς, την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα: Με τη δημοκρατία ή με την εκτροπή; Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το κοινοβούλιο στον λαό. Τον ανώτατο κριτή.
Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει δηλαδή άμεσα στην κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχοντας βαθιά δημοκρατική ευθύνη, δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα πια είναι κυβέρνησης εκτροπής.
Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας -για ευνόητους λόγους- στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: