slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εργασίες βελτίωσης και ανακαίνισης σε χώρους του ΓΕ.Λ. Πάρου

Εργασίες βελτίωσης και ανακαίνισης σε χώρους του ΓΕ.Λ. Πάρου.Στο πλαίσιο προγραμματισμού και υιοθέτησης δράσεων, έχοντας την πεποίθηση πως οι καλαίσθητοι χώροι του σχολείου προκαλούν ευαρέσκεια σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και τονώνουν το αίσθημα της κοινότητας, αλλά και την τάση να το διαφυλάξουν, προβήκαμε στον ευπρεπισμό και την ανακαίνιση χώρων του σχολείου μας με χορηγίες κι εθελοντική εργασία από ιδιώτες κι από παλιούς αποφοίτους καθώς και μέσα από τη διάθεση κονδυλίων και οικονομικών πόρων από μέρους του Δήμου Πάρου, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, για τις αναγκαίες προσθήκες και βελτιώσεις.





Τέλος το εγχείρημά μας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. ΠΑΡΟΥ.


Για τούτο κι εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στο όμορφο αποτέλεσμα το οποίο απολαμβάνουμε – μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες βελτίωσης και ευπρεπισμού σε χώρους του Γενικού Λυκείου Πάρου:



1) η αίθουσα εκδηλώσεων – Πολυγωνικό, «Γιάγκος Αργυρόπουλος» – βάφτηκε και καθαρίστηκε από τις μαθητικές κοινότητες του σχολείου.

Με χορηγίες μελών του νυν & προηγούμενου Δ.Σ. αλλάχθηκαν οι κουρτίνες (Μαρία Τσαντάνη), η αυλαία (Κούλα Τσώλη – Μπιζά) την οποία έραψε μαζί με άλλα καλύμματα, απαραίτητα για την αίθουσα η Μαριάνθη Μουλά.



Στη συνέχεια έγινε ανακαίνιση δαπέδου με το υλικό (MASTER LAMINATE), το οποίο προσέφερε ο Άγγελος Άγουρος & το τοποθέτησε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Πάρου, Μαρία Τσαντάνη· η μεταφορά του υλικού έγινε από τη Μεταφορική Ανάργυρος.

Το τελευταίο βήμα για την αναβάθμιση και μεταμόρφωση της αίθουσας γίνεται με την αλλαγή του ηλεκτρολογικού υλικού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα, αλλά κυρίως για να γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας. Την ηλεκτρολογική εγκατάσταση κάνει ο Δαμιάνος Τσαντάνης (αφιλοκερδώς) και τα υλικά αγοράστηκαν με πόρους της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Πάρου.

2) Βάφτηκε κι ανακαινίστηκε η Βιβλιοθήκη του σχολείου. Τοποθετήθηκαν στόρια, λουλούδια, έπιπλα, πίνακες (έργα των μαθητών μας), έγινε προμήθεια βιβλίων μέσα από χορηγίες και δωρεές. Το πλέον συγκινητικό είναι ότι με απόφαση του Δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου συγκεντρώθηκε το ποσό των 220 ευρώ από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, για αγορά λογοτεχνικών βιβλίων.

Οι χορηγοί μας : Ελένη Καλαβριζώτη & Θέμης Δαφερέρας (Οικόχρωμα), Κατερίνα Χανιώτη (Έπιπλα Χανιώτη), Γιώτα Σέργη (Φυτώριο), οι μαθητές μας : Θάνος Αποστολόπουλος, Βαγγέλης Γκιάλπης και Γιάννης Δαφερέρας (Β1) που έβαψαν την αίθουσα.

Θερμές ευχαριστίες ακόμη, στην Ειρήνη Μπαρμπαρή, αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων, για τις όμορφες ιδέες που μας πρότεινε για τη Βιβλιοθήκη μας.

Τέλος, στη Σχολική Επιτροπή Δ.Ε. Δήμου Πάρου για τη χρηματοδότηση των μικρών αλλά απαραίτητων βελτιώσεων.

3) Επανατοποθετήθηκε σε άλλο σημείο στην είσοδο του σχολείου μας η επιγραφή «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΟΥ», μετά τον βανδαλισμό και την καταστροφή που υπέστη η πρώτη· χορηγία κι αυτή των Λατομείων Ρήγα (Γεροχρήστος Γιώργος), Γεροχρήστου Δημήτρη (τοποθέτηση) & Λευτέρη Κοσμά (εγχάραξη του μαρμάρου) & Νίκου Καλλέργη (σιδεροκατασκευή και τοποθέτηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: