slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης προς Χρ. Σταϊκούρα: Άλλο δεν αντέχουμε, πάρτε μέτρα, προστατέψτε μας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει αντοχές να αντεπεξέλθει στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της ακρίβειας, όπως τόνισε στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε συζήτηση που είχαν οι δύο τους την Τρετάρτη στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. «Όλα έχουν πάει στα ύψη αυτήν την στιγμή. Υπάρχει τεράστιο θέμα όσον αφορά στο κόστος της κτηνοτροφίας, ο παραγωγός έχει φτάσει στο τέλος του! Δεν έχουν παρθεί μέτρα! Το προτέρημά μας, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τώρα έχει μετατραπεί σε μειονέκτημα. Πρέπει να προστατευθούν τα Π.Ο.Π. προϊόντα και ειδικά οι νησιωτικές και οι άγονες γραμμές», είπε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Καπούνης...Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου ρώτησε ευθέως τον υπουργό: "υπάρχει περίπτωση να δοθεί περισσότερη επιδότηση στα μεταφορικά για τα νησιά, να μειωθεί το κόστος στο πετρέλαιο, να πάρουν πίσω οι αγρότες την ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα;"

Ερώτημα απηύθυνε στον υπουργό Οικονομικών και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Στέλιος Ζαχαράτος, ο οποίος είπε:

«Πρέπει να πάρουμε μια επιδότηση, δεν γίνεται αλλιώς. Οι τιμές των ζωοτροφών έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Μπορούμε να κρατήσουμε τα ζώα μας ή να τα παρατήσουμε και να βρούμε να κάνουμε κάτι άλλο;».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες διευρυμένες πρωτοβουλίες για τον κτηνοτροφικό τομέα, ενώ ξεκαθάρισε πως υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Ενέργειας σε ό,τι αφορά στο κόστος ενέργειας για τον πρωτογενή τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι υπάρχει δέσμευση πως στο β΄ εξάμηνο του 2022, επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας, πως η παρέμβαση θα είναι τέτοια που θα καλύπτει το 90% της επιβάρυνσης του πρωτογενούς τομέα στο κόστος ενέργειας.

Δείτε το απόσπασμα

N

Δεν υπάρχουν σχόλια: