slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Στη μνήμη της Ελένης Σ.» της του ΓΕΛ Παρου Διευθύντριας Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου



«Στη μνήμη της Ελένης Σ.»


Την περασμένη Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 αναχώρησε για τη γειτονιά των αγγέλων, μια μαθήτριά μας, η Ελένη η οποία αποφοίτησε την περασμένη σχολική χρονιά από το Γενικό Λύκειο Πάρου. Η Ελένη που είχε συμπληρώσει τα 18 τον Δεκέμβρη, αντιστάθηκε με γενναιότητα και ψυχική ανάταση στη νεοπλασματική ασθένεια που τήν χτύπησε όταν ήταν στη Β΄ Λυκείου, δίνοντάς μας ένα σπουδαίο μάθημα ζωής· αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις, έκανε όνειρα, κατάφερε να πραγματοποιήσει τον στόχο της να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά που τόσο αγαπούσε. Ποτέ δεν παραπονέθηκε, χαμογελούσε στις δυσκολίες και εξακτίνωνε την αισιοδοξία της στους γύρω της.

Η Ελένη δυστυχώς δεν τα κατάφερε· όχι μόνο να ζήσει, αλλά και να χαρεί απλά πράγματα όπως εμείς. Σκεφτήκαμε λοιπόν όλοι μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Πάρου, να συγκεντρώσουμε ένα χρηματικό ποσό και να το διαθέσουμε στη «Φλόγα», τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που προσέφερε στην Ελένη και στη μητέρα της απλόχερα αρωγή στα δύσκολα χρόνια της ασθένειάς της, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της στήριξης και σε άλλα παιδιά που πάσχουν από τη νόσο.

Το ξέρουμε ότι από εκεί ψηλά θα μας χαμογελάει γιατί είναι κάτι που πραγματικά θα την ευχαριστούσε. Αυτό μας διαβεβαίωσε και η μητέρα της. 

Έχοντας μέσα μας τη φλόγα ενός ονείρου πιστεύουμε ότι ο κόσμος μας πλαταίνει όταν γινόμαστε όλοι μια αγκαλιά αλληλεγγύης για τον διπλανό μας· γι αυτό και πήραμε αυτή την πρωτοβουλία για να τιμήσουμε τη μνήμη της Ελένης που χάθηκε τόσο πρόωρα και άδικα, συγκεντρώνοντας και καταθέτοντας σήμερα, 03 Μαρτίου 2022, το ποσό των 1592 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ του Αντικαρκινικού Συλλόγου «Φλόγα». 

Η ανθρωπιά ίσως είναι η μεγαλύτερη αξία στον σύγχρονο κόσμο μας που έχει τραυματιστεί επικίνδυνα για πολλούς λόγους. Ως παιδευτικός χώρος θεωρούμε ότι γνώση χωρίς ανθρωπιά δεν νοείται. Γιατί καθώς γράφει κι ο νομπελίστας ποιητής μας, Γιώργος Σεφέρης: Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους…


Η Διευθύντρια

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: